Vinaròs implanta el sistema de firma biomètrica a l'OIAC

Vinaròs implanta el sistema de firma biomètrica a l'OIAC
04/05/2021 -

L’Ajuntament de Vinaròs ha fet un pas més cap a la modernització digital amb la implantació del sistema de signatura biomètrica a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana, OIAC. Aquest nou servei permet que les instàncies i sol·licituds que actualment se signen en paper, passen a ser firmades de forma digital, d’una manera senzilla amb plenes garanties legals.

El regidor d’Innovació Digital, Hugo Romero, ha destacat que “aquest nou sistema permet digitalitzar de forma automàtica la instància presentada al sistema de registre de l’Ajuntament, fet que ajuda a simplificar el procés i sobretot facilitar la seua posterior consulta o tramitació per part dels tècnics municipals”. Així mateix, afegia que la persona que presenta la instància o realitza una gestió rebrà la corresponent còpia digital al seu correu electrònic.

D’altra banda, assenyalava que també permet complir la normativa “zero papers” de la LPAC (Llei 39/2015 d’1 d’octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques) i facilita la posada en marxa de l’Oficina d’Assistència en Matèria de Registre prevista en aquesta llei, que obliga els ciutadans a identificar-se i signar electrònicament les sol·licituds presentades en el registre d’entrada municipal.

Certificats d’empadronament individual i autoliquidacions

Romero comentava que ja és possible consultar les dades del padró i obtenir el certificat d’empadronament individual de manera immediata a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament mitjançant un certificat digital. Aviat es podrà obtenir també a través del sistema d’identificació Cl@ve.

Per últim, el regidor ha destacat que es treballa perquè en els pròxims mesos es puga obtenir, a través de la Seu Electrònica, totes les autoliquidacions per al pagament de les taxes i preus públics municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari