Vinaròs inicia una campanya de conscienciació ambiental i anima a ser energèticament més eficients

Vinaròs inicia una campanya de conscienciació ambiental i anima a ser energèticament més eficients
26/01/2021 -

L’Ajuntament de Vinaròs ha donat a conéixer la nova campanya de conscienciació ambiental que durà a terme al llarg de l’any, amb diferents propostes, per fomentar entre la ciutadania el respecte cap al medi ambient. En concret es tracta de quatre blocs l’Eficiència Energètica per als mesos de gener a març, Preservació del Patrimoni Natural d’abril a juny, Agroecologia de juliol a agost i Mobilitat Sostenible de setembre a desembre.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha destacat en fer l’anunci de la campanya aquest mateix 26 de gener, perquè és el dia internacional de la educació ambiental, “cal prendre molta consciencia a nivell individual de les accions que portem a terme, qualsevol acció que fem té una conseqüència ambiental i hi ha que tindre en compte el desgast que suposa per al nostre entorn natural”.

Aquesta campanya està emmarcada dintre d’Educació Ambiental en Ruta, EAR, el marc estratègic de referència de la Generalitat Valenciana per a la construcció d’un model de societat basat en els principis de la sostenibilitat, al qual l’Ajuntament es va adherir.

Segons afegia Romero durant cadascun dels blocs es posaran en marxa diferents activitats per a conscienciar als veïns. En aquest sentit, assenyalava que per aquest trimestre els actes previstos estaran relacionats amb l’eficiència energètica amb consells que es publicaran a les xarxes socials.

Romero comentava que “el fet de ser energèticament més eficients ajuda a contribuir en la reducció de gasos d’efecte hivernacle, causants del canvi climàtic, a més com no de contribuir en la rebaixa de la despesa elèctrica domèstica”.

Taller Eficiència Energètica

El regidor Romero ha esmentat també una de les activitats que es realitzarà en aquest primer bloc de conscienciació, un taller digital per al dia 17 de març en el que es mostrarà com reduir el consum elèctric a la llar o com estalviar, entre altres consells pràctics. D’aquest se’n ampliarà informació en les properes setmanes a les xarxes socials de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari