Vinaròs inicia una campanya contra l'abandó animal en la temporada estiuenca

L’objectiu és conscienciar als propietaris de les mascotes i fomentar l’esterilització dels animals per evitar les camades no desitjades

Vinaròs inicia una campanya contra l'abandó animal en la temporada estiuenca
20/07/2021 -

La regidora de Festes i Comerç, Paula Cerdà, ha presentat la campanya contra l’abandonament animal que s’ha engegat per primera vegada des de l’Ajuntament. La finalitat és conscienciar als propietaris de les mascotes que no renuncien a elles i acaben al carrer, amb el conseqüent inconvenient que això suposa per als animals i la ciutat. Cal destacar que a l’estiu és quan més abandonaments es produeixen, amb motiu de les vacances, per això des de l’àrea de Benestar Animal s’ha volgut engegar aquesta campanya durant la temporada estiuenca.

La regidora Cerdà ha destacat que “un altre dels principals motius de l’abandonament és pel naixement de camades no desitjades, on molts propietaris decideixen renunciar als cadells i deixar-los al carrer o bé donar-los a les protectores d’animals”. En aquest sentit, Cerdà comentava que es recomana l’esterilització de les mascotes per evitar que es puguen produir aquest casos.

D’altra banda, assenyalava que des de l’Ajuntament sempre oferiran el màxim suport possible a les protectores d’animals que s’encarreguen de recollir els mascotes abandonades per donar-les una segona oportunitat. La regidora Cerdà insistia en l’important paper de les protectores i feia una crida a la ciutadania interessada en tenir una mascota perquè adopte en comptes de comprar i ajudar d’aquesta forma a descongestionar les protectores.

Taula del Benestar Animal

Durant la roda de premsa també es va informar de la intenció de l’Ajuntament per crear la primera Taula del Benestar Animal, amb la finalitat de posar en marxa iniciatives per a garantir una bona qualitat de vida de les mascotes. La regidora Cerdà comentava que les persones o entitats interessades en formar part d’aquest nou òrgan es poden posar en contacte amb l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari