Vinaròs inicia la redacció del PACES per a reduir els efectes del canvi climàtic

Vinaròs inicia la redacció del PACES per a reduir els efectes del canvi climàtic
21/03/2022 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Vinaròs ha iniciat l’elaboració del pla d’acció i un procés participatiu del Pacte d’Alcaldies del Clima i l’Energia Sostenible (PACES), una iniciativa impulsada des de la Unió Europea per la qual els ajuntaments es comprometen a reduir les emissions de CO2 en 2030. Sota aquesta premissa, l’Ajuntament de Vinaròs es va adherir, l’abril del 2020 al PACES. Des de llavors, l’executiu centra un major esforç a complir amb els objectius d’aquest document, entre els quals es troben la reducció d’emissions de CO2, la millora de l’eficiència energètica i el major ús de fonts d’energia renovables. L’Ajuntament acaba de fer un pas més per a avançar en la consecució d’aquestes metes, arrencant els treballs per a redactar el Pla d’Acció per al PACES. Aquest document definirà les línies estratègiques a nivell municipal per a afrontar les conseqüències derivades del canvi climàtic.

La redacció del projecte, la realitzarà l’empresa Azigrene-Energitza, amb un cost de 6.655 euros i un temps aproximat de 6 mesos d’elaboració.

Aquest document es realitza, de manera transversal, entre els departaments d’Urbanisme, Obres i Serveis i Transició Ecològica. El regidor d’Urbanisme, Marc Albella, i la responsable de Transició Ecològica i Obres i Serveis, Carmen Morellà, coincideixen a assenyalar que disposar del PACES, reafirma un compromís que l’Ajuntament porta “anys manifestant a través de l’impuls de projectes per a millorar l’eficiència energètica en el municipi”. Entre ells, el canvi a LEDS en l’enllumenat públic i edificis municipals, utilització de fanals solars, millora de sistemes de climatització i aïllament en edificis públics o la incorporació de vehicles de 0 emissions.

Per la seua banda, l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, recorda que el PACES és “un document estratègic de planificació energètica i climàtica que conté les accions que el municipi durà a terme per a superar els objectius establerts per la Unió Europea per a l’any 2030, com són la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari