Vinaròs realitza tasques de manteniment de l'arbrat de l'avinguda de Jaume I

Vinaròs realitza tasques de manteniment de l'arbrat de l'avinguda de Jaume I
22/02/2021 -

La Regidoria d’Obres i Serveis, amb l’empresa encarregada de la gestió i manteniment de les zones enjardinades de la ciutat, ha realitzat feines de poda de l’arbrat de l’avinguda de Jaume I. Cal destacar que l’any passat es va actuar d’urgència en quatre ocasions amb motiu de la caiguda de branques de gran pes i des de l’Ajuntament, amb l’empresa encarregada del manteniment, es va decidir establir un nou pla de poda.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “després d’estudiar diverses possibilitats s’ha optat per l’opció de la poda de la coronació dels arbres per evitar l’excés de creixement de les branques de forma horitzontal, fet que produeix la seua caiguda”. Segons afegia l’avinguda de Jaume I disposa d’un passeig central i per tant és fonamental el manteniment de l’arbrat per garantir la seguretat dels vianants, i sobretot evitar que les branques els puguen caure a sobre.

Morellà assenyalava que també es contempla l’opció de fer noves plantacions dels arbres que presenten més problemes estructurals, una mesura que comentava es posarà en marxa si durant aquest any es continua produint la caiguda de les branques.

D’altra banda, Morellà he detallat altres actuacions previstes per aquest any, amb la restitució de les jacarandes (jacaranda mimosifolia), i la nova plantació d’exemplars verticals de les jardineres de la plaça de Sant Antoni. Així mateix, també es preveu l’inventariat dels escocells on les palmeres s’han mort, especialment per l’atac del morrut roig, per plantar nous exemplars durant aquest any.

Per acabar, afegia que dintre de les millores del contracte del manteniment de jardins, s’inclou la instal·lació del sistema de reg localitzat i eficient en una zona de gespa del passeig de Fora del Forat, una feina prevista durant la primavera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari