Vinaròs posa en marxa projecte pilot per a convertir els escocells en espais de biodiversitat

Vinaròs posa en marxa projecte pilot per a convertir els escocells en espais de biodiversitat
17/05/2022 -

En les darreres setmanes els operaris han fet la primera fase del projecte en els escocells de l’avinguda de Jaume I, on s’ha sembrat amb una barreja de llavors de les següents espècies: Alyssum maritimum, Calendula officinalis, Centaurea cyanus, Tordylum officinalis y Papaver dubium, que passats uns dies atrauran fauna útil per al control de plagues.

Aquest model de gestió del verd urbà, basat en solucions per a la natura, també s’aplica amb la solta d’insectes beneficiosos per al control de plagues en l’arbrat viari. De fet, la setmana passada es va fer la solta de l’Adalia bipunctata, que servirà per a controlar la plaga de pugó en l’arbrat del passeig de Joan Ribera.

L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania per a mantenir els escocells nets, i es vol incidir en el fet que l’estat dels mateixos no és fruit d’una mala praxi o falta de manteniment, sinó que són sembrats per a convertir-se en illes de biodiversitat que afavoriran fauna útil, insectes i xicotets invertebrats, per al control de plagues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari