Vinaròs millora les dades de reciclatge en 2021

Vinaròs millora les dades de reciclatge en 2021
28/01/2022 -

L’Ajuntament de Vinaròs fa un balanç favorable de les dades de reciclatge obtingudes al llarg del 2021. Segons assenyala, una vegada analitzades les xifres, els resultats són molt positius, on sobretot destaca que s’ha incrementat el reciclatge correcte de les deixalles.

En concret, s’han assolit un rècord en la recollida de tones en la fracció cartó i envasos de tota la sèrie històrica. Sobretot destaca el cartó, amb un total de 705.980 kg, que suposa una ràtio per kg/habitant/any d’un 24,46. En el cas de la fracció d’envasos lleugers, el total recollit ha sigut 498.120kg, que representa una mitja de 17,26 kg/habitant/any. Aquestes dades són un increment 9,15% i un 5,71% respectivament en comparació a l’any 2020.

També s’han obtingut bones dades de la fracció vidre amb un total de 527.820 kg en total, que fa una mitja per habitant de 18,29 kg/habitant/any.

Pel que fa a la fracció resta, la regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha assenyalat que “aquesta s’ha mantingut igual que l’any anterior, en 11.690.493 kg”. Segons afegia, s’han recollit de manera separada un total de 254.037 kg de trastos, mobles i matalassos, entre altres, que s’han portat a la línia separada de la planta del consorci de residus per al seu corresponent tractament.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “aquestes bones dades demostren el compromís dels vinarossencs amb la sostenibilitat i el respecte cap al medi ambient”. D’altra banda, assenyala que “per part de l’Ajuntament es té molt clar l’objectiu a assolir, i per això s’han fet diverses campanyes informatives i de conscienciació, a més de treballar en diferents regidories de manera transversal”. En aquest sentit, Alsina ha volgut destacar la tasca realitzada en les escoles del municipi, on s’han donat suport campanyes per reduir les deixalles amb distribució de carmanyoles i botelles reutilitzables, a més d’implantar el got reutilitzable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari