Vinaròs participa en el I Congrés de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

Durant la trobada el Departament d’Innovació Digital ha exposat el Pla Vinaròs Smart com a experiència d’èxit a la Comunitat Valenciana

Vinaròs participa en el I Congrés de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents
30/11/2021 -

Vinaròs ha participat el I Congrés Nacional de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, (RECI). Es tracta d’una fira amb l’objectiu de reunir els tècnics i responsables de les institucions del sector en un espai de col·laboració per a posar en comú les tendències, bones pràctiques i reptes que presenten les Ciutats Intel·ligents. La finalitat del Congrés consisteix a permetre la connexió i la participació de tots els assistents, així com crear un espai que permeta passar a l’acció, per a emprendre el camí cap a veritables ciutats innovadores.

Cal destacar que Vinaròs ha exposat el seu Pla Smart juntament amb capitals de provincials de Castelló, València i Alacant, fet que demostra la gran importància del projecte al municipi, a més de ser un exemple d’experiència d’èxit a la Comunitat Valenciana.

El regidor d’Innovació Digital, Hugo Romero, ha indicat que “cal treballar i tindre presència en espais i cercles que treballen per les ciutats del futur, ciutats ja no només intel·ligents, sinó sàvies, ciutats que aprofiten les tecnologies i la innovació per a fer-les millor, que no deixen enrere ningú, ciutats més sostenibles i més eficients”.

Segons recordava el projecte es basa en quatre grans pilars per convertir el municipi en una ciutat intel·ligent, alguns ja desenvolupats com la implantació d’una xarxa Wifi d’accés lliure, la posada en marxa d’una administració més oberta i accessible a la ciutadania, i que al mateix temps també siga més eficient a l’hora de gestionar les tramitacions, així com la millora de l’eficiència energètica dels edificis municipals.

Romero afegia que les ciutats intel·ligents responen també als reptes de les ciutats del futur, mobilitat sostenible, eficiència energètica, sostenibilitat, i ciutats per a tots els veïns, ciutats pensades per a l’últim ciutadà, que no deixen enrere ningú.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari