L'Ajuntament de Vinaròs posa en valor les esteles funeràries

L'Ajuntament de Vinaròs  posa en valor les esteles funeràries
12/08/2020 -

La Regidoria d’Obres i Serveis, encapçalada per Carmen Morellà, ha continuat amb les tasques de conservació i manteniment del cementeri municipal amb la posada en valor de nou esteles funeràries. Aquestes tasques s’han realitzat amb la col·laboració d’Helena Roman i Koldo Colomo, especialitzats en patrimoni històric, artístic i funerari.

Les esteles s’han situat als jardins del cementeri per fer-les més visibles i es preveu que en els dies vinents s’instal·len panells informatius, perquè veïns i visitants, puguen conéixer millor el patrimoni històric que es conserva. Cal destacar que una de les peces més rellevants té el símbol de les famílies d’escrivans, molt importants a Vinaròs durant la seua època.

A banda de la preservació de les esteles, també s’han adequat els jardins de la part vella del cementeri, així també com el manteniment de les zones amb pedra blanca que ressalten els monuments funeraris, com ara el panteó familiar Boix-Chillida, que l’any 2018 va aconseguir el 2n premi al millor monument funerari dels cementeris d’Espanya atorgat per la revista especialitzada Adiós.

La regidora Morellà ha destacat que “és important mantenir les instal·lacions del cementeri municipal, així també com preservar tot l’art funerari que es conserva, un tipus d’escultures molts cops oblidades per la ciutadania, però que formen part de la nostra història”. En aquest sentit agraïa la col·laboració de Roman i Colomo per fer possible la conservació i posada en valor de les nou esteles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari