Vinaròs presenta "Telescopi", la nova proposta per fomentar l’escriptura

La campanya està adreçada als alumnes de primària dels centres educatius amb l’objectiu de fomentar l’escriptura creativa i la imaginació

Vinaròs presenta "Telescopi", la nova proposta per fomentar l’escriptura
20/10/2021 -

Les Regidories d’Educació i Cultura, encapçalades per Begoña López i Anna Fibla, han presentat aquest matí la nova campanya “Telescopi”, una proposta innovadora amb l’objectiu de fomentar l’escriptura creativa entre els xiquets de la localitat. L’autora i periodista, Alícia Coscollano, serà l’encarregada d’impartir tallers en els centres educatius, dintre de l’horari lectiu, per tal d’introduir els alumnes de primària dintre del món de l’escriptura.

La regidora Fibla ha destacat que “a banda de fomentar i potenciar la imaginació dels xiquets amb la redacció creativa, també suposa una bona oportunitat per a promoure l’ús del valencià en l’àmbit quotidià”. En aquest sentit, agraïa la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i dels centres educatius per fer possible la campanya. D’altra banda, Fibla explicava que els alumnes rebran com a obsequi una petita motxilla i una llibreta amb frases per a motivar la seua imaginació a l’hora d’escriure.

Així mateix, Fibla assenyalava que el taller també ajudarà a fomentar la participació dels xiquets en el concurs de contes infantils que convocarà pròximament l’Ajuntament, un cop s’acaben d’enllestir totes les bases.

Per la seua banda, la regidora López ha insistit que “Telescopi és una nova iniciativa educativa que ha sigut possible gràcies al treball conjunt de les Regidories d’Educació i Cultura, a més de comptar amb el suport de l’AVL”.

Agendes escolars

Durant la roda de premsa López també ha aprofitat per a informar que s’han repartit les noves agendes escolars entre els centres que formen part del programa Xarxa Llibres. Segons destacava es tracta d’un recurs per ajudar als xiquets a poder organitzar els deures i tasques escolars, al mateix temps que també es fomenta l’ús del valencià, en una edició realitzada en colors per fer-la atractiva per als alumnes. En total s’han repartit 1.900 exemplars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari