Vinaròs proposarà nous noms en alguns dels seus carrers

Vinaròs proposarà nous noms en alguns dels seus carrers
16/03/2022 -

La Regidoria d’Urbanisme i Patrimoni, encapçalada pel primer tinent d’alcalde Marc Albella, ha presentat avui en comissió informativa atorgar nomenclatura a carrers de Vinaròs que fins ara no en disposaven de cap. Amb aquesta decisió sobretot es facilitarà la identificació dels vials, especialment per als serveis d’emergència i missatgeria, a més de posar en valor el nom de persones destacades.

El regidor Albella ha assenyalat que “s’ha incorporat el nom de dues dones, Beatriz Guttmann i Matilde Salvador, amb aquesta decisió, d’una banda, es compleix l’acord de plenari que es va adoptar el 2007, que va aprovar atorgar el nom de Matilde Salvador a un vial, i, d’altra banda, l’acord del 2018 que sol·licitava una major presència femenina en els noms dels carrers de la ciutat”. Segons afegia en el cas de Matilde Salvador s’ha escollit el carrer del projecte 24, perpendicular al vial del musicòleg Mossén Garcia Julbe, per tal de guanyar relació amb l’entorn.

Pel que fa a la resta dels carrers, amb el nom d’accidents geogràfics com rius o muntanyes s’ha seguit el criteri de la resta dels vials de l’entorn. Es tracta dels carrers Puigcampana, Tossal del Rei, Turmell, Riu Segura, Roques de Masmut i Mont Caro.

La nova nomenclatura dels carrers serà de la següent forma:

• La via sense denominació perpendicular al carrer de Rossell s’anomenarà carrer de Sant Jordi.
• El vial que transcorre entre el pont Romà i el camí de l’Ermita passarà a ser camí de Sant Sebastià
• La via sense denominació entre el camí Vell de Rossell i la carretera d’Ulldecona, paral·lela al camí de Sant Gregori es nomenarà carrer del Riu Segura
• El carrer entre el vial de Centelles i l’avinguda de Leopold Querol, paral·lel al carrer del Cid s’anomenarà carrer de Beatriz Guttmann.
• Els vials de la partida les Capçades passaran a nomenar-se de la següent manera
▪ Carrer del projecte 18 pel de carrer del Tossal del Rei
▪ Carrer del projecte 19 carrer pel de les Roques del Masmut
▪ Carrer del projecte 10 de la partida de les Capçades pel de carrer del Mont Caro
• Els vials de la zona del Saldonar es nomenaran de la següent manera
• El carrer del projecte 12 d’Extramurs Saldonar es nomenarà carrer del Puigcampana
• El carrer del projecte 11 pel de carrer del Turmell
• El vial del projecte 24 que transcorre entre la Nacional 340 i el carrer del Musicòleg Mossén Vicent Garcia Julbe es denominarà carrer de Matilde Salvador
• La zona d’esbarjo i parc ubicat a la partida del Portell, proper al pont de Sant Sebastià passarà a nomenar-se parc de la Paret Blanca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari