Vinaròs inicia un projecte pilot per transformar les restes de poda en adob

Vinaròs inicia un projecte pilot per transformar les restes de poda en adob
15/03/2021 -

L’Ajuntament de Vinaròs a través de l’empresa Cítrics Roquetes, adjudicatària del contracte de manteniment de les zones enjardinades del municipi, ha posat en marxa una prova pilot per aprofitar les restes de poda com a material per a fer compostatge.

Els primers assajos els ha realitzat amb les restes de les oliveres de les avingudes del Papa Joan XXIII i Barcelona, així també com del carrer de la Muralla amb una màquina bio trituradora, que ha permés triturar la poda en el mateix moment que es realitzava.

El cap del servei de l’empresa Cítrics Roquetes, Francisco Gómez, ha destacat que “aquesta prova permet reduir el consum de combustible i ser més eficients, donat que la trituració es fa in situ i per tant es disminueix en un 75% el transport de les restes al punt de gestió del residu, sense incrementar els recursos de personal”.

Les restes vegetals triturades s’aprofitaran per a convertir-les en compostatge que s’utilitzarà en les zones enjardinades del municipi per a nodrir-les amb matèria orgànica, al mateix temps que es redueix el residu generat al municipi.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha agraït la implicació de l’empresa en aquests projectes que milloren la gestió dels residus generats al municipi, que a més ajuden a protegir el medi ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari