Vinaròs recull els abocaments il·legals de fibrociment

Vinaròs recull els abocaments il·legals de fibrociment
04/02/2021 -

Aquesta setmana la Regidoria d’Obres i Serveis, amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica, ha dut a terme feines de recollida dels abocaments il·legals de fibrociment que s’han detectat en diversos punts del terme municipal. Cal destacar que aquestes localitzacions s’han pogut seguir gràcies a la feina d’Apnal-Ecologistes en Acció Vinaròs, que han realitzat un estudi amb la finalitat de detectar els principals indrets on es produeixen abocaments incontrolats.

Des de l’Ajuntament s’ha contractat una empresa autoritzada per part de la Generalitat per a realitzar la recollida del fibrociment amb totes les garanties de seguretat. En total s’han retirat 62 metres quadrats de plaques i 22 metres de canonades, en quatre localitzacions diferents del terme.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha assenyalat que “el fibrociment és un residu molt perillós per al medi ambient i la salut, perquè s’ha comprovat que a la seua composició hi ha silicats que es consideren cancerígens”. En aquest sentit, insistia que la seua manipulació s’ha de realitzar per persones expertes i sobretot llençar-ho de forma correcta per evitar greus danys mediambientals. Segons afegia des de l’Ajuntament s’ha previst donar continuïtat aquestes feines de recollida de fibrociment durant els propers anys.

Per la seua banda, el regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha recordat que “els abocaments incontrolats són un greu problema que cal combatre, amb iniciatives com el catàleg de l’incivisme o la senyalització, però cal la conscienciació de la ciutadania perquè aquest mesures siguen realment eficaces”. D’altra banda, Romero ha insistit que l’ordenança de Vinaròs sobre Medi Rural, estableix que l’abocament il·legal del fibrociment és molt greu, amb sancions entre 1.501 i 3.000 euros.

Per acabar, tant Morellà com Romero, han agraït la feina d’Apnal-Ecologistes en Acció Vinaròs per realitzar la tasca de recopilació dels abocaments incontrolats que hi ha dintre del terme municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari