Vinaròs recorre la seua història a través del feminisme, la Setmana Santa, la República i la gastronomia amb quatre rutes

Totes elles finalitzaran amb un tast gastronòmic i comptaran amb mesures de seguretat contra la COVID

Vinaròs recorre la seua història a través del feminisme, la Setmana Santa, la República i la gastronomia amb quatre rutes

Vinaròs fa un pas en la reactivació del seu turisme a partir d’aquest cap de setmana per a donar la benvinguda a la primavera. I és que l’ajuntament ha organitzat una sèrie de rutes guiades per Vinaròs per a recórrer la seua història a través del feminisme, la Setmana Santa, la gastronomia i la República, quatre temàtiques molt diferents que tenen com a objectiu “mostrar com és la ciutat des de diferents punts de vista”.

Així ho ha explicat el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, que ha destacat que es tracta d’una alternativa segura per als qui vulguen fer turisme a la ciutat o perquè els mateixos veïns i veïnes la redescobrisquen. “Aquestes rutes comptaran amb estrictes mesures de seguretat i tots i totes les participants, en grups molt reduïts, hauran de portar màscara, mantenir la distància de seguretat i se’ls facilitarà gel hidroalcohòlic. A més, quan finalitzen les rutes s’oferirà un tast gastronòmic que oferirem amb utensilis d’un sol ús i s’hauran de degustar ampliant la distància interpersonal per a facilitar al màxim la seguretat davant la COVID”, ha assenyalat.

Així, aquest dissabte 20 de març, aprofitant el pont de Sant Josep, s’inicia aquest circuit amb ‘Vinaròs en Femení’, que farà un viatge en el temps pels espais més emblemàtics de Vinaròs per a conéixer com ha evolucionat l’univers de la dona en els últims 100 anys, a més també de conéixer algunes de les biografies més destacades del municipi. Una ruta que tindrà dues sessions en haver-se superat la previsió de places i acabarà amb el tast gastronòmic en el Forn de Ca Massita, segons confirma Albella.

Per al 3 d’abril, la Setmana Santa serà la protagonista. ‘La Setmana Santa a Vinaròs’ oferirà als i les participants l’origen de les processons, el seu recorregut i l’evolució històrica de la festivitat, així també com algunes curiositats relacionades amb els simbolismes. Passarà per espais tan emblemàtics com la Capella de Sant Agustí i se centrarà especialment en els exteriors per a reforçar la seguretat.

Respecte al 17 d’abril, ‘El Vinaròs republicà‘ sorprendrà especialment. I és que es tracta d’una ruta per la part oculta de la història, amb l’arribada al Mediterrani de les tropes franquistes, un fet que va marcar un punt d’inflexió en la Guerra Civil.

Finalment, el 15 de maig ‘El fascinant món del cítric’ combinarà gastronomia i naturalesa i recorrerà el santuari de la Misericòrdia fins a la finca de tarongers de la Serra del Puig. Amb aquesta ruta es pretén conéixer els cítrics, les seues varietats, “i les aplicacions que tenen més enllà de la gastronomia, una cosa més desconeguda”, en paraules d’Albella.

Per a participar es requereix aconseguir entrades, que poden adquirir-se en www.turisme.vinaros.es, o es pot realitzar la reserva a la Tourist Info. Cal assenyalar que totes les visites es realitzaran amb les mesures de seguretat adequades a les circumstàncies actuals de la pandèmia i s’adequaran a la normativa vigent al respecte a cada moment. El preu d’aquestes entrades és de 6 euros per a adults, 3 euros per a menors d’entre 7 i 12 anys i els menors de 7 anys podran participar gratis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari