Vinaròs treballa en la redacció del primer Pla Local de Residus

Vinaròs treballa en la redacció del primer Pla Local de Residus
30/03/2021 -

L’Ajuntament de Vinaròs treballa en l’elaboració del primer Pla Local de Residus que és obligatori, tal com recull del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i la Unió Europea. Per a la redacció del document s’ha contractat a l’empresa Ona Energy, que ha elaborat els plans per a altres municipis de la Comunitat Valenciana com Onda, Xàtiva o Torrent.

Els tècnics de l’empresa actualment redacten el projecte d’estudi i durant els dos mesos vinents realitzaran sessions informatives, que també inclouran la participació amb els sectors productius, associacions i ciutadania, per tal d’escoltar propostes i suggeriments per elaborar un document que s’adapte a les necessitats reals del municipi.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que els plans locals de prevenció i gestió de residus domèstics són una eina fonamental per tal de definir, a escala local, les accions que permeten implementar els nous models de gestió de les escombraries. En aquest sentit, assenyalava que “l’aprovació del Pla Local de Residus marcarà el camí a seguir per a la nova licitació del contracte de recollida de residus sòlids urbans, que haurà d’incloure la nova fracció marró i tindre un sistema de gestió de les deixalles molt més eficient”.

D’altra banda el regidor de Transició Ecològica i Govern Obert, Hugo Romero, comentava que “esperem en aquest procés de redacció del Pla, incorporar noves mesures i mecanismes que permeten fer un tractament de residus més sostenible, tot comptant amb participació ciutadana per recollir inquietuds, problemàtiques i necessitats dels usuaris del servei”.

Per acabar, Morellà ha detallat que els nous models de plans permetran aconseguir els objectius plantejats pel nou marc normatiu aplicable, i al mateix temps, oferir la flexibilitat necessària per a adaptar les mesures als possibles canvis propiciats per les diferents legislacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari