Vinaròs reordena les zones d'estacionament per facilitar la mobilitat

Vinaròs reordena les zones d'estacionament per facilitar la mobilitat
25/10/2021 -

La Regidoria de Governació, encapçalada per Marc Albella, ha presentat aquest matí la nova reordenació dels estacionaments a la localitat per tal de facilitar la mobilitat. Segons indicava “hem aprofitat que ara mateix no hi ha cap contracte vigent per a la gestió de la zona blava per aplicar aquests canvis”. Els operaris de la brigada d’Obres i Serveis, encapçalada per la regidora Carmen Morellà, seran els encarregats de realitzar les modificacions i pintat dels senyals horitzontals.

Albella ha destacat que “la nova reordenació suposarà ampliar els estacionaments per a les motos, que passaran dels 12 actuals als 56, per evitar que els usuaris les aparquen a sobre de les voreres”. Els nous espais es distribuiran de la següent manera:

• Carrer de Sant Francesc 8
• Avinguda del País Valencià 16
• Carrer de Costa i Borràs 8
• Carrer de Sant Pasqual 4
• Carrer de la Muralla 6
• Plaça de Sant Valent 4
• Carrer del Pont 4
• Aparcaments soterrats 12

En els propers mesos s’habilitarà també un estacionament per a motos a l’inici del passeig de Fora del Forat amb motiu del gran nombre de vehicles que aparquen sobretot durant els mesos de l’estiu.

Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega, Albella comentava que s’ampliaran les dos existents als carrers de Sant Francesc i Sant Pasqual, que passaran a tenir capacitat de dos a tres vehicles. Així mateix, assenyalava que es crearà una de nova al carrer de la Mare de Déu dels Socors, proper al carrer del Doctor Fleming. En aquest sentit, el regidor destacava que “sobretot aquest últim facilitarà tasca als transportistes i l’abastiment als comerços del centre de la localitat, a més de descongestionar la zona dels contenidors soterrats per evitar embussos”.

En relació als aparcabicicletes, indicava que s’han instal·lat als carrers del Pont, Professor Agustí Comes, Mare de Déu dels Socors, Doctor Fleming i plaça de la Constitució. D’altra banda, comentava que en les properes setmanes es farà una revisió dels carrils bicis de la localitat per veure l’estat i analitzar les possibles modificacions, si es considera oportú. En aquest aspecte, assenyalava que es farà l’ampliació del carril bici del carrer de Febrer de la Torre per enllaçar-ho amb el de la carretera de la Costa Sud, per tal de donar-li continuïtat i sobretot millorar la seguretat dels ciclistes.

Quant als accessos als col·legis, Albella detallava que amb motiu de la pandèmia es van habilitar provisionalment nous espais, amb l’ampliació de les voreres, per garantir als pares i mares el manteniment de la distància de seguretat a l’hora de recollir als xiquets. Després de la bona acollida per part de les famílies, aquests accessos passaran a ser definitius als col·legis Sant Sebastià, Assumpció i Manuel Foguet per a millorar la seguretat de les entrades i sortides dels centres educatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari