Vinaròs s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional Sense Jocs d'Atzar

Vinaròs s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional Sense Jocs d'Atzar
29/10/2021 -

El dia 29 d’octubre és el Dia Internacional Sense Jocs d’Atzar i des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) es vol posar el focus en l’increment de l’ús d’aquests tipus de jocs, que s’està produint en els últims anys i que comença a ser preocupant en la modalitat en línia a causa de la seua popularitat entre els menors d’edat.

L’informe que ha realitzat sobre les addiccions comportamentals la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues reflecteix que els jocs d’atzar són una pràctica molt estesa, on sobretot destaca que un 64,2% de la població de 15 a 64 anys ha jugat amb diners, dels quals el 66,8% són homes i 61,5% dones. D’altra banda, el joc presencial està més estès i són les loteries amb el 94,4%, els jocs de premi instantani amb el 24,9% i les travesses amb el 14,6% els que més adeptes tenen, mentre que en els jocs en línia predominen les apostes esportives amb un 50,1%.

D’igual manera, segons els criteris de l’Associació Nord-americana de Psiquiatria, DSM-V, l’1,6% de persones desenvoluparien un possible joc problemàtic i un 0,6% presentarien un possible trastorn del joc.

L’aparició del joc en línia ha afavorit molts comportaments potencialment addictius, especialment entre els adolescents, a causa del fàcil accés que tenen a les noves tecnologies. A més, el joc en línia és més addictiu que qualsevol de les seues modalitats presencials, perquè característiques com la immediatesa de la recompensa, la fàcil accessibilitat, l’accés 24 hores al dia, l’anonimat o l’entorn íntim faciliten la pèrdua de control i la dependència.

Des de l’UPCCA es treballa per a sensibilitzar i prevenir conductes problemàtiques derivades del joc i per això anualment es realitzen tallers per a la prevenció de l’abús de jocs d’atzar en els centres educatius de la localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari