Vinaròs se suma al Pla Municipis en xarxa per al foment de les energies renovables

Vinaròs se suma al Pla Municipis en xarxa per al foment de les energies renovables
01/03/2021 -

L’Ajuntament de Vinaròs s’ha adherit al Pla Municipis en xarxa per a impulsar l’ús de les energies renovables a la ciutat. L’objectiu és la implantació de plantes solars fotovoltaiques a les localitats de la Comunitat Valenciana a través de la creació d’una Comunitat Energètica Local, on també es puguen adherir els veïns interessats.

El pla compta amb dues iniciatives diferents. La primera per a plantes solars no superiors a 100KW de potència, en aquest cas, l’energia obtinguda es destinarà per subministrar els edificis públics, com ara els poliesportius, col·legis, administracions o similars. Cal assenyalar que la població interessada també es pot integrar voluntàriament a la comunitat energètica i obtindre així electricitat per a les seues llars, mentre que en el cas dels polígons industrials poden participar de l’autoconsum col·lectiu oferint les seues teulades per a la instal·lació fotovoltaica.

La segona iniciativa, per a plantes superiors als 100KW, serà per abastir petites i mitjanes empreses adherides a la comunitat energètica, amb la possibilitat de ser beneficiàries de contractes de compra-venda d’electricitat.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha destacat que “l’Ajuntament de Vinaròs ja compta amb un projecte de comunitat energètica finançat pels fons europeus EDUSI, que suposa la creació d’una Xarxa Eléctrica Intel·ligent o Smart Grid per a un consum més eficient”. En aquest sentit, afegia que l’adhesió al Pla Municipis en xarxa de la Generalitat Valenciana suposarà complementar i ampliar el projecte.

Per acabar, Romero ha assenyalat que la proposta té com a finalitat complir els objectius de descarbonització, la neutralitat de l’administració, la producció d’energia 100% neta per a l’any 2050 i la reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle compromeses en l’Acord de París.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari