Vinaròs s'erigeix com a guanyador del Concurs de Regeneració Urbana

Vinaròs s'erigeix com a guanyador del Concurs de Regeneració Urbana
21/09/2020 -

La Diputació de Castelló ha fet entrega a Peníscola dels premis als millors projectes presentats en la tercera edició Concurs de Regeneració Urbana. Es tracta d’un certamen creat pel Govern Provincial amb l’objectiu d’ajudar als ajuntaments a poder rehabilitar espais urbans de la localitat amb l’ús de la ceràmica. D’aquesta forma es recupera una zona urbana per oferir uns millors serveis als veïns, al mateix temps que es dona suport al sector ceràmic de la província.
La proposta de l’Ajuntament de Vinaròs i la de Sot de Ferrer han sigut les dues guanyadores, entre les 37 presentades a concurs, amb un premi de 200.000€ per cadascuna per desenvolupar els projectes.

En el cas de Vinaròs suposa la reforma de la parada d’autobusos de la plaça de les Catalinetes, situada al costat del riu Cervol. El projecte, amb el nom “The XX” creat pels arquitectes Luis Navaro i Carlos Sánchez, contempla l’ampliació de l’espai per a vianants, amb detriment de l’asfalt per aconseguir una major integració amb el parc de les Catalinetes. D’altra banda, també inclou la substitució de les actuals marquesines de la parada de bus per unes de disseny elaborades amb ceràmica, acer i fusta, recobertes amb vegetació.

Durant l’entrega dels guardons l’alcalde, Guillem Alsina, comentava que “l’Ajuntament rebrà el premi de 200.000€ per a poder desenvolupar el projecte durant l’any vinent, unes feines que juntament amb la construcció del nou col·legi Jaume I i la passarel·la del riu Cervol, amb el bosc mediterrani, ajudaran a revitalitzar l’eix del riu des de l’antiga N-340 fins a la desembocadura”.

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, José Chaler, assenyalava que “el projecte de Navaro i Sánchez suposarà reformar la parada de busos per donar més preferència als vianants i sobretot integrar aquest espai de la localitat amb el parc de les Catalinetes, on cada dia desenes de veïns s’apropen per a passejar o prendre la fresca als bancs”.

Per acabar, la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, agraïa a la Diputació haver escollit el projecte presentat per l’Ajuntament i destacava que “iniciatives com aquesta són fonamentals per ajudar als consistoris a poder rehabilitar zones urbanes i oferir així una ciutat molt més amable i acollidora als veïns, en aquest cas amb l’ús de la ceràmica com a principal element”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari