Personal de les casetes del recinte de festes seran els ulls dels cossos de seguretat davant possibles casos de violència de gènere

Les regidories d’Igualtat, Festes i Seguretat Ciutadana de Benicàssim, Policia Local, Guàrdia Civil i adjudicataris de les casetes s’uneixen per a oferir un espai segur i lliure de violència

Personal de les casetes del recinte de festes seran els ulls dels cossos de seguretat davant possibles casos de violència de gènere
19/09/2019 -

L’Ajuntament de Benicàssim ha posat en marxa una nova campanya contra la violència de gènere durant les festes de Sant Tomàs de Villanueva, que es desenvoluparan del 20 al 29 de setembre. Les regidories d’Igualtat, Festes i Seguretat Ciutadana, Policia Local, Guàrdia Civil i els adjudicataris de les casetes del recinte firal s’han unit per a oferir un espai festiu amb la màxima seguretat i lliure de violència.

Tots els agents implicats en la campanya s’han reunit aquest matí i cal destacar el protagonisme que cobraran els adjudicataris de les casetes ja que, com ha indicat la regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla, “ells són com la corretja de transmissió perquè en ple nucli festiu es puga ajudar de forma immediata a qui ho necessite”.

Com han indicat tant des de la Guàrdia Civil com des de la Policia Local, els responsables de les casetes del recinte firal seran “els nostres ulls i els primers que veuran qualsevol situació problemàtica que puga sorgir en el recinte”. Des de l’àrea de Seguretat Ciutadana, l’edil responsable, Domingo Lorenzo, ha comentat que “volem unes festes segures i aquesta campanya incideix en què cal avisar davant qualsevol anomalia que es puga detectar”.

Les nou casetes instal·lades en el recinte firal lluiran el distintiu en el qual mostraran que són un espai segur i lliure de violència contra les dones. A més, les persones voluntàries d’aquesta campanya estaran identificades amb unes xapes amb el fons lila i l’empremta del 016, el telèfon gratuït d’atenció a les víctimes de violència. El consistori també els ha facilitat unes polseres amb el lema “No és No” i fullets de conscienciació. Tots els voluntaris tindran sempre el suport de la Policia Local i Guàrdia Civil, que estaran atents per a intervenir en cas que es detectara algun succés.

Finalment, les casetes comptaran amb unes lones en les quals es desplegarà el distintiu d’espai segur i per a dissuadir qualsevol acte violent.

Els agents de seguretat han incidit en què “no ha d’haver-hi denúncia de la víctima perquè nosaltres actuem pel que una simple cridada pot ser vital”. Així, qualsevol dona que patisca algun tipus de violència o agressió, podrà acostar-se a aquestes persones i discretament demanar ajuda. En aqueix moment s’iniciarà un protocol en el qual es protegirà a la dona i es prendran mesures contra l’agressor.

L’edil de Festes, Arturo Martí, ha afegit que el personal de les casetes del recinte firal “són la cara visible, poden transmetre més confiança als assistents i és per això que pot ser més fàcil que s’acosten a ells i l’ajuda es podrà rebre d’una forma més ràpida”.

Afegir que l’espai festiu comptarà amb seguretat tant pública com privada pel que, com ha afegit Domingo Lorenzo, “les festes es desenvoluparan amb la màxima garantia de seguretat i la col·laboració de tots els agents implicats serà fonamental per a evitar la violència durant la setmana festiva”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari