Habitatge destina quasi 30 milions d'euros en la regeneració i millora del parc de públic de la Comunitat Valenciana

Des de juliol de 2019, la Conselleria ha reparat 837 habitatges públics, 153 d’ells a la província de Castelló

Habitatge destina quasi 30 milions d'euros en la regeneració i millora del parc de públic de la Comunitat Valenciana
23/08/2021 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha invertit des de l’inici de la legislatura 29.464.295 euros en actuacions de regeneració, conservació i millora del parc públic d’habitatges de la Generalitat que gestiona a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha).

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que durant aquesta legislatura “l’habitatge s’ha convertit en un dels pilars fonamentals de les polítiques del Consell i això es tradueix en aquesta forta aposta per l’habitatge públic, recolzada per inversions històriques en aquesta matèria”.

Des de juliol de 2019, la Conselleria ha reparat 837 habitatges públics: 355 a la província de València, 329 en la d’Alacant i 153 en la de Castelló. D’aquests habitatges, 168 s’han reparat per a regularitzar la situació de les actuals famílies que actualment les ocupen, mentre que la resta es tracta d’habitatges recuperats que, una vegada que es finalitzen els treballs de millora, s’adjudiquen per a llogar a les persones que han sol·licitat habitatge públic i es troben amb major necessitat.

Martínez Dalmau ha assenyalat que el compromís del Consell “és que puguen accedir a aquests habitatges totes les persones amb necessitat residencial i, en molts casos, amb el risc de vulnerabilitat social. Es tracta de complir amb la nostra vocació de servei públic perquè l’accés a l’habitatge siga un dret”. Així mateix, ha comentat que l’alta demanda d’habitatges socials obliga a actuar “a través d’un augment de la inversió i gestionant bé els recursos”.

En l’actualitat, la Generalitat treballa en la rehabilitació de 218 habitatges en diferents punts de la Comunitat (122 a la província de València, 64 en la d’Alacant i 32 en la de Castelló) que es posaran a la disposició dels ciutadans una vegada finalitzen els treballs.

A més, els tècnics tenen en valoració altres 345 immobles, distribuïts de la següent manera: 224 a la província d’Alacant, 103 en la de València i 18 en la de Castelló.

Martínez Dalmau ha explicat que la falta d’una política activa per part d’executius anteriors al Botànic va deixar com a herència centenars d’habitatges socials buits que no reunien les condicions d’habitabilitat. Per a canviar aquesta situació, la Generalitat ha mobilitzat importants recursos econòmics i humans que es tradueixen en una inversió de 29,46 milions d’euros. D’ella, 13,59 milions d’euros corresponen a la província d’Alacant, 13,09 milions a la de València i 3,52 milions a la de Castelló.

Regeneració urbana

A més de reparar els habitatges públics i atendre les reclamacions dels residents i els elements comuns, la Vicepresidència ha donat un gran impuls a la dignificació dels grups d’habitatge públic a través del desenvolupament d’Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) i Plans d’Intervenció Integral Sostenible (PINN).

El vicepresident segon ha destacat aquest tipus d’actuacions que ajuden a “afavorir la recuperació urbana, social i fins i tot econòmica” dels grups en els quals es realitzen. Unes accions que estan dirigides a “millorar les condicions de conservació dels edificis, la seua eficiència energètica, eliminar barreres arquitectòniques i fins i tot s’actua en els espais urbans que envolten els immobles per a crear llocs més agradables”.

A la província d’Alacant, la Conselleria ha invertit quasi sis milions en el desenvolupament d’ARRUS i altres 1,5 milions en PINS. Pel que respecta a la província de València, les actuacions extraordinàries de regeneració urbana van sumar 3,34 milions d’euros, corresponent 2,48 milions a PINN i 854.465 euros a ARRUS en diferents grups d’habitatge.

Pel que respecta a la província de Castelló, la inversió en aquesta matèria ha sigut d’un total d’1,5 milions d’euros, distribuïts de manera equitativa entre intervencions d’ARRU i PINN.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari