Ximo Huguet visita les obres realitzades amb càrrec al Pla 135

El diputat provincial considera que és un programa d’obres “molt eficaç”, “perquè els ajuntaments disposen de major autonomia”

Ximo Huguet visita les obres realitzades amb càrrec al Pla 135
16/12/2019 -

El diputat provincial de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, s’ha desplaçat fins a les localitats de Càlig, La Jana i Xert per a visitar obres realitzades amb càrrec al Pla 135 durant els exercicis 2018 i 2019. A Càlig, al costat de l’alcaldessa, Ernestina Borrás, i la diputada provincial, Ruth Sanz, ha repassat els projectes impulsats amb els fons procedents de la Diputació, que han suposat una inversió de 240.225 euros. Amb ells, en aquests dos anys s’ha escomés l’adequació dels carrers Baixa de Santa Bàrbara i La Maniga, l’adequació del parc infantil de la plaça Ramón y Cajal i la rehabilitació de l’avinguda de la Constitució. Queda per iniciar-se l’obra de l’Edifici del Local Social del carrer Socors, que s’escometrà immediatament amb càrrec al Pla 135 de 2019. Es tracta d’un local que va ser propietat de la Diputació i que després es va cedir a l’ajuntament i que és necessari derrocar per a estar afectat per aluminosis. Ara es derrocarà i s’alçarà l’estructura del nou edifici, i l’obra quedarà completada amb el Pla 135 de 2020.

Durant la seua estada a Xert, Ximo Huguet, en companyia de l’alcaldessa, Susana Sanz, ha visitat les obres dels plans 135 de 2018 i 2019, que han suposat una inversió global de 287.698 euros. Amb aquests recursos ha sigut possible pavimentar la plaça de l’Ajuntament, el Camí Planetes i el Camí Baseta En Vives; construir el sanejament del carrer Sant Vicent, i instal·lar un ascensor en el consultori mèdic municipal.

La tercera destinació del diputat provincial de Cooperació i Concertació amb els Ajuntaments ha sigut La Jana, on al costat de l’alcalde, Domingo Tolós, ha visitat algunes de les obres que s’han impulsat en 2018 i 2019 amb càrrec als plans 135, com són la reforma dels vestuaris i la reparació dels gots de la piscina municipal, o la reparació de les voreres de diferents carrers de la població. Amb càrrec al Pla 135 de 2019 s’escometrà l’adequació del carrer Frares i el condicionament del passeig del cementeri.

Ximo Huguet ha manifestat que “el Pla 135, nascut del consens en la passada legislatura, està resultant molt eficaç als pobles de la província de Castelló” i que “per aquesta raó, hem decidit millorar-lo perquè els ajuntaments tinguen més autonomia i major capacitat de decisió”. En aquest sentit ha recordat que “a partir del Pla 135 de 2020, ja no hauran de retornar els diners de les baixes de les obres i podran destinar a despeses corrents fins al 50% de la quantitat que els correspon”. A això cal sumar que s’aplicarà una discriminació positiva, de manera que es disminueix un 30% l’import que correspondria als 8 municipis de més de 20.000 habitants i un 2,2% les ajudes als 12 municipis de 5.000 i 20.000 habitants. Amb aquesta decisió, els pobles més xicotets podran repartir-se 438.000 euros més que en 2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari