La 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca comença a Peníscola amb propostes per a tots els públics

La 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca comença a Peníscola amb propostes per a tots els públics
26/07/2022 -

L’Institut Valencià de Cultura inaugura la 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola amb la projecció de cinema al Palau de Congressos. L’activitat ‘Peníscola de cinema… barroc’ acollirà, el dimecres 27 de juliol, la projecció de la pel·lícula ‘La favorita’ (2018), de Iorgos Lànthimos, amb entrada lliure.

El dijous 28 de juliol tindrà lloc el primer dels grans concerts d’aquesta edició, amb el Cor de la Generalitat Valenciana i La Dispersione (València), amb la proposta ‘De Buxtehude a Bach i Händel, el camí dels genis’.

El 29 de juliol els valencians Estil Concertant portaran fins al pati d’armes del castell l’espectacle ‘Més que una musa: Élisabeth Jacquet de la Guerre’. Élisabeth Jacquet de la Guerre és, alhora, la musa i compositora del programa interpretat i recreat per Estil Concertant, en aquesta ocasió per una plantilla íntegrament femenina. Les cantates del programa estan inspirades en muses i personatges de la mitologia grega i recreen un ambient festiu i amorós, en el qual la dansa i la música s’entrellacen amb la naturalesa.

En acabar, el mateix divendres a la nit tindrà lloc el primer concert de Barroc Fusió a la Mitjanit, a la plaça de Santa Maria i amb accés lliure.

La programació d’aquesta 27a edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que té lloc de 27 de juliol al 7 d’agost, combina propostes de proximitat amb grans noms internacionals i torna a incorporar un espectacle familiar, que, en aquesta ocasió, és una visita guiada i un concert participatiu a càrrec de l’Ensemble Alfonsí: ‘Instruments i sons per a trobar i dansar’, que tindrà lloc cada dia del festival a les 20.30 hores a la Casa de l’Aigua. A més, enguany tornarà a tindre lloc el tradicional espectacle piromusical a la platja Nord, amb ‘El Messies’ de Händel, a càrrec de Pirotècnia Tomàs (Benicarló).

Des del 28 de juliol al 7 d’agost també podrà visitar-se a la Casa de l’Aigua de Peníscola l’exposició ‘Instruments musicals del Rei Savi’, comissariada per Mara Aranda i Jota Martínez, propietaris de les peces exposades.

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola.

Cal destacar que el cartell de la 27a edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola ha sigut realitzat per l’estudi gràfic Juárez & Casanova, de Castelló de la Plana.

Les entrades dels onze grans concerts poden adquirir-se de manera anticipada en Taquilla IVC. A partir del 25 de juliol, la venda d’entrades estarà disponible a la Casa de l’Aigua (plaça Santa Maria) de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i els dies de concert, al castell, de 21.00 a 22.30 hores. Tots els concerts de pagament tenen un preu individual de 12 €, però poden adquirir-se abonaments per als onze concerts a 100 €, i per a cinc concerts, a 50 €.

Les invitacions per als espectacles familiars i les projeccions de cinema es repartiran gratuïtament el mateix dia dels espectacles, des d’una hora abans, als espais on tindran lloc els espectacles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari