À Punt celebra el seu quart aniversari amb la signatura d'un conveni de col·laboració amb les televisions locals i comarcals

À Punt celebra el seu quart aniversari amb la signatura d'un conveni de col·laboració amb les televisions locals i comarcals
10/06/2022 -

À Punt, l’Associació de Televisions Valencianes de Proximitat (TEVAP) i l’Associació Espai Audiovisual de Proximitat (ESAP) firmen un conveni de col·laboració per a produir i difondre continguts locals i comarcals de manera conjunta, i millorar així el servei públic. La signatura de l’acord es fa un 10 de juny, el dia que la televisió pública valenciana celebra el seu quart aniversari.

L’acord impulsa la vertebració del sistema audiovisual de proximitat de la Comunitat Valenciana i aprofita les sinergies per a reduir costos i oferir una programació més variada i plural.

Amb l’objectiu d’oferir una programació més pròxima a les ciutadanes i ciutadans, aquest conveni estableix un marc de col·laboració entre la televisió autonòmica i catorze empreses que operen en TDT amb llicències de televisions locals i comarcals. L’acord permetrà desenvolupar una xarxa d’intercanvi de continguts audiovisuals com ara notícies i directes així com produir i emetre de manera conjunta programes i retransmissions de festes i esdeveniments esportius.

El conveni també estableix la producció de continguts específics per als webs i la participació en el sistema de corresponsalies que reforcen la cobertura informativa de proximitat d’À Punt.

Per al director general d’À Punt, Alfred Costa, “amb aquest conveni posem les bases d’una xarxa de col·laboració amb les televisions d’àmbit local i comarcal de la Comunitat Valenciana no solament pel que fa a continguts, sinó també a la utilització conjunta de recursos o a l’organització d’activitats d’interés comú”.

De fet, amb l’acord es posa en marxa la utilització conjunta de recursos tecnològics, escenogràfics i immobles i la celebració de fòrums, cursos de formació i congressos.
Segons Costa, “les converses s’han allargat perquè no hi ha una entitat única de coordinació de les concessionàries de televisions digitals locals o comarcals, i perquè parlem d’estructures empresarials diverses en grandària, expectatives i necessitats. Però la voluntat comuna d’establir línies de col·laboració ha prevalgut i el resultat ens legitima com a servei públic, perquè reforça el teixit audiovisual valencià i la vertebració territorial de la Comunitat”.

Aquest conveni complementa el que mantenen vigent À Punt i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per a col·laborar en l’intercanvi i producció de continguts amb la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. D’aquesta manera es completa la vertebració entre els mitjans d’àmbit local i comarcal i l’espai autonòmic de comunicació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari