À Punt estrena un estudi polivalent per a programes de ràdio, televisió i web

À Punt estrena un estudi polivalent per a programes de ràdio, televisió i web
02/05/2022 -

À Punt estrena un estudi polivalent amb tecnologia puntera que permet fer programes tant per a ràdio i televisió com per web, i també programes mixtos d’acord amb els nous formats de streaming. Les notícies del matí, els serveis informatius més matiners conduïts pels periodistes Clara Castelló i Óscar Martínez, han inaugurat hui aquest nou espai del centre de producció de Burjassot.

El nou estudi polivalent incrementa la capacitat audiovisual de la informació que s’ofereix a través d’una gran pantalla que s’integra dins de l’estudi i que permetrà veure també des de la ràdio el que passa al carrer amb connexions en directe. Amb possibilitat d’emetre programació amb qualitat d’imatge UHD 4K (superior a HD), l’espai compta amb un locutori de 50 m2 amb 4 càmeres robotitzades, una il·luminació d’última generació led de baix consum i una taula amb capacitat fins a 7 contertulians.

Com sempre, són els i les periodistes els encarregats d’acostar l’actualitat més pròxima i convidar l’audiència valenciana a la reflexió en el temps de tertúlia, però per a fer tot això possible hi ha darrere un equip humà que cada dia posarà en marxa el cervell tecnològic de l’estudi polivalent d’À Punt, de 7 a 10 hores, per la televisió i, fins a les 12 hores, per la ràdio.

El director general ha emmarcat aquesta nova infraestructura en el pla de modernització tecnològica de la radiotelevisió valenciana que va començar amb la reforma del plató d’informatius i que inclou ara tecnologia de realitat augmentada, videowall i una nova infografia. Alfred Costa també ha destacat que “el nou equipament descodifica produccions externes de manera ràpida i segura, la qual cosa ens permetrà, per exemple, accedir a senyals d’altres televisions autonòmiques o emetre produccions en UHD en streaming des de la web d’À Punt Mèdia.”

De fet, l’estudi polivalent assumeix també les retransmissions esportives del cap de setmana, les retransmissions culturals i totes aquelles que requerisquen afegir capçaleres, grafismes i comentaris de periodistes i experts.

El control del nou estudi disposa, si ho requereix la producció, de tots els llocs operatius (grafisme, play-out, vídeo, realitzador, mesclador, auxiliar de realització, editor, control de càmeres, il·luminador i producció) per a fer un programa de ràdio, televisió o streaming.
L’enorme capacitat tècnica del nou espai permet així mateix automatitzar accions de mesclador, incrustació de grafismes, entrada i eixida de vídeos i àudios, posicions de càmera i il·luminació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari