À Punt estrena 'Xino-xano' per a ajudar Hu Zhao a trobar residència a la Comunitat Valenciana

À Punt estrena 'Xino-xano' per a ajudar Hu Zhao a trobar residència a la Comunitat Valenciana
25/01/2022 -

Dijous 27 de gener, a les 21:45 hores, s’incorpora a la programació setmanal de les nits de la televisió d’À Punt el programa Xino-xano. Hu Zhao, presentador de Terra Viva i Loving Comunitat Valenciana, ha decidit que vol posar arrels a la Comunitat Valenciana.

Com seria recórrer la Comunitat Valenciana, no de visita turística ni cultural, sinó amb la perspectiva del que busca el millor lloc per a quedar-s’hi a viure? “Durant aquest últim any m’han passat moltes coses però en Xino-xano he pogut conéixer com són de veritat els valencians – comenta Hu Zhao – M’he emocionat, he rigut i he plorat però sobretot he rebut molt d’afecte per part de tots els pobles on hem estat. La Comunitat Valenciana és una terra molt diferent i ho he pogut comprovar, però la integració, hospitalitat i amor amb el qual m’han tractat puc assegurar que forma part de l’ADN de tots els valencians”.

La ciutat li agrada, però ha descobert una gran varietat de pobles i una qualitat de vida que li han encisat, i no vol escollir guiat pel mercat immobiliari o per l’entorn natural. Hu Zhao vol conéixer els habitants, el seu caràcter i la seua gastronomia. Vol saber com es guanyen la vida, com cuiden els seus majors i els seus xiquets o com participen en la vida del poble.

Hu no vol ser un senyoret que ve al poble a gaudir d’una jubilació. Ell vol integrar-se i ser un més, per això té tanta transcendència aquesta nova aventura que vol encetar. Seran molts els factors que voldrà tindre en compte en la seua recerca: triar una casa, les possibilitats laborals, l’accés a la cultura i, per descomptat, també participar en la festa i les tradicions.

La varietat de paisatges que es troba a la Comunitat Valenciana és molt difícil de trobar en altres regions espanyoles. Pobles de muntanya, d’horta i de secà. Pobles de marjal i de costa. Una cultura, una manera de ser i de viure que marca la nostra identitat com a poble.

“Posar en marxa un projecte com Xino-xano ha sigut molt satisfactori i molt intens“- explica Vicente Puertes, Productor executiu i director del programa. “Hem gravat en poblacions de la Comunitat Valenciana on els veïns es coneixen i durant una setmana convivim amb ells. Hem rebut molt d’afecte i no hi ha més que veure qualsevol capítol de Xino-Xano per a comprovar com és de generosa i afectuosa la gent dels nostres pobles”.

Aquest dijous, Xino-xano enceta el seu recorregut a Sant Mateu. Estarà en la seua llista de llocs candidats com a residència ideal a la Comunitat Valenciana?

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari