À Punt serà el mitjà oficial de SOCIALMED 2022 Festival de Drets Humans de la Mediterrània

À Punt serà el mitjà oficial de SOCIALMED 2022 Festival de Drets Humans de la Mediterrània
12/05/2022 -

El Museu de la Beneficència acull aquest dissabte la inauguració del SOCIALMED València 2022, Festival dels Drets Humans de la Mediterrània. En aquesta segona edició, À Punt Mèdia, com a mitjà oficial, difondrà les activitats principals.

SOCIALMED és el primer festival de drets humans de la Mediterrània que se centra en el cinema i la creació artística relacionada amb temes socials vinculats a la mar Mediterrània, tant geogràficament com culturalment.

Per al director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, “els elements que defineixen el festival SOCIALMED coincideixen amb els valors que defensa À Punt Mèdia: els drets humans i la igualtat social expressats per mitjà de la creació artística i especialment el cinema”.

“Sense aigua no hi ha vida” és el lema d’aquesta edició, dedicada a l’aigua com a exemple més dramàtic del canvi climàtic i font de conflictes socials i polítics. La programació del festival inclou quatre seccions: Med VLC, dedicada a les produccions valencianes de tipus social; Med Futur, dedicada a produccions audiovisuals en centres educatius; Med Ficció, on es projecten les millors pel·lícules recents de temàtica social arreu del món, i Med Docs, secció a concurs de documentals mediterranis.

Samuel Sebastián, director del Festival, destaca que “el compromís d’À Punt com a mitjà oficial de SOCIALMED és fonamental per al consolidar el creixement del festival per tota la Comunitat Valenciana. Gràcies a aquest acord tindran visibilitat no només les activitats que fem a la ciutat de València, sinó també les que desenvoluparem en altres seus com ara Alacant, Elx, Picassent o Borriana”. “Cap canal de comunicació millor que À Punt, que a més sempre ha mostrat una gran sensibilitat amb els temes socials i relacionats amb els drets humans”, ha conclòs Sebastián.

Dins de les activitats complementàries previstes, dimarts 24 de maig, es presentarà el projecte de l’associació Alana i la Universitat Politècnica de València “Memòries i autoretrats de superació sobre animació i violència de gènere” al saló d’actes del grau de Dibuix de la UPV.

El lliurament de premis tindrà lloc a la Beneficència, el dijous 26 de maig a les 19:00 hores. Enguany, com a novetat s’atorgaran els premis Ulyses i Mercouri en honor a l’actriu grega Melina Mercouri. El premi Ulyses recau en l’Associació Aurora Grup de suport per la gestió humanitària i el Premi Mercouri es concedeix a l’escriptora afganesa Nadia Ghulam, activista per la pau i els drets humans i a la directora francopalestina Hiam Abbass, coneguda per participar en grans produccions europees i de Hollywood com ara Blade Runner 2049, de Denis Villeneuve.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari