Arranca el Festival de Teatre Clàssic de Peñíscola amb la comèdia com a ingredient principal fins al 24 de juliol

L’esdeveniment comença aquest divendres amb l’espectacle ‘7 Reines’ de la companyia valenciana Picazo Producciones

Arranca el Festival de Teatre Clàssic de Peñíscola amb la comèdia com a ingredient principal fins al 24 de juliol
09/07/2021 -

El teatre torna un any més a visitar el castell de Peñíscola en un esdeveniment que durarà gran part del mes de juliol i que portarà amb si la comèdia com a principal aliada. Es tracta de la XIV edició del Festival de Teatre Clàssic de Peñíscola, organitzat per la Diputació de Castelló i que comptarà amb nou companyies de teatre, dues d’elles procedents de la Comunitat Valenciana.

Entre les companyies destaquen les obres com: ‘7 Reinas‘ de la companyia valenciana Picazo Producciones que inaugura el festival; ‘Hermes, el guaita de cent ulls’ de Z Teatre; ‘Nise, la tragèdia d’Inés Castro’ de Nao d’Amores; ‘Conqueridors’ de Projecte Cultura; ‘Aquil·les’ de la companyia castellonenca La Fam; ‘Aventures i Entremesos de Juan Rana’ coproducció de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i la companyia Ron Lalá; ‘L’Animal d’Hongria’ de la jove companyia Col·lectiu Állatok; ‘Mercat d’Amores’ en col·laboració amb el Festival de Teatre Greco Romano de Mèrida de la companyia Seqüència 31; i l’obra de clausura ‘Del Teatre i altres mals… Que aguaiten en els corrals’ de la companyia Morbida Teatre.

Abans de cada actuació la companyia Castellonenca La Fam representarà ‘Versos i coplillas a les 10:00 hores que amb humor i rimes donarà la benvinguda al públic perquè entren amb un somriure. A més, en la nit de clausura, abans de la funció, es farà un homenatge al primer director del festival, Vicente Pastor.

PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL

  • Divendres 9 de juliol, a les 23.00 hores: “7 Reinas“, de Arden Produccions. Pati d’Armes.
  • Dimarts 13 de juliol, a les 20.30 hores: “Hermes i el guaita dels cent ulls“, de Z Teatre
  • Dimarts 13 de juliol, a les 22.30 hores: “Nise, la tragèdia d’Inés de Castro“, de Nao d’Amores. Pati d’Armes
  • Dijous 15 de juliol, a les 22.30 hores: “Conqueridors“, de Projecte Cultura. Pati d’Armes.
  • Dissabte 17 de juliol, a les 20.30 i 21.45 hores: “Aquil·les“, de la Fam. Passeig Marítim.
  • Dissabte 17 de juliol, a les 22.30 hores: “Aventures i entremesos de Juan Rana“, de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i Ron Lalá. Pati d’Armes.
  • Dimarts 20 de juliol, a les 22.30 hores: “L’animal d’Hongria“, de Col·lectiu Állatok. Pati d’Armes.
  • Dijous 22 de juliol, a les 22.30 hores: “Mercat d’amors“, de Seqüència 3. Pati d’Armes.
  • Dissabte 24 de juliol, a les 22.30 hores: “L’àvar“, de Morboria Teatre. Pati d’Armes.

INAUGURACIÓ DEL FESTIVAL

La inauguració del festival serà a càrrec de la companyia valenciana Arden amb ‘7 Reines’. Com s’extrau del seu títol, fixa el seu focus en set dones que han governat en algun moment de la història, permetent a l’espectador acostar-se a les seues vivències personals i polítiques a través d’un to de comèdia. Però la curiositat és que ho fa amb un elenc actoral absolutament masculí, sota la direcció de Chema Cardeña. Set actors en set ànimes de dona.

L’escenari estarà ocupat per Saoro Ferre, Juan Mandli, Manuel Valls, José Zamit, Chema Cardeña -també autor del text-, Jerónimo Cornelles i Juan Carlos Garés, més la veu de Rebeca Ibáñez i la música de David Campillos. Les reines representades són María Estuard, Catalina la Gran de Rússia, Isabel la Catòlica, Cristina de Suècia, Isabel II d’Espanya, Joana la Boja i Elizabeth I. Les seues pors, els seus fracassos i les seues relacions amb un món creat i dissenyat per i per a l’home. Quasi tres segles d’història contada per les dones, quasi sempre silenciades, i utilitzant als homes per a extraure la seua veritat més íntima.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari