Castelló exposa el mural ceràmic contra la censura patriarcal de Natalia Lobato becat amb l'Habitat Artístic

L’artista mostra a Menador una peça col·laborativa sobre la discriminació i hipersexualització del cos femení

Castelló exposa el mural ceràmic contra la censura patriarcal de Natalia Lobato becat amb l'Habitat Artístic
16/09/2022 -

L’artista Natalia Lobato Ruiz exposa des d’avui a l’Edifici Menador el seu projecte ‘Mugrons’, un mural ceràmic participatiu realitzat durant la seua estada artística com a becària del programa Beques Hàbitat Artístic de Castelló 2022 en el centre d’art La Rectoria (Barcelona). L’obra, en clau minimalista, és una peça artivista sobre la censura patriarcal exercida sobre els cossos, en concret, el de les dones en xarxes socials. La censura, discriminació i hipersexualització dels cossos femenins reprimeix i alenteix la igualtat de gènere, per la qual cosa és necessari visibilitzar la diversitat i treballar per a trencar amb els cànons imposats.

La regidora de Cultura i Feminismes, Verònica Ruiz, ha destacat “la força i el valor de Natalia Lobato, una artista que reivindica el feminisme des de l’activisme, i que, a través de la beca de l’Ajuntament de Castelló ha desenvolupat un treball impactant que planta cara a la censura en un projecte col·lectiu”.

La mostra, que es podrà veure fins el 30 d’octubre s’emmarca en l’anomenat l’artivisme, qüestionant els estereotips i imposicions socials a través dels materials ceràmics com a mitjà per a reivindicar el canvi i la transformació des d’un punt de vista feminista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari