Una comissió d'expertes i experts selecciona 18 obres per al programa d'adquisició d'art contemporani de Castelló

La iniciativa de la Regidoria de Cultura està emmarcada en el pla de suport a galeries i artistes

Una comissió d'expertes i experts selecciona 18 obres per al programa d'adquisició d'art contemporani de Castelló
06/11/2020 -

La comissió per a l’adquisició d’obres d’art contemporani creada per l’Ajuntament de Castelló ha fet públiques les 18 peces seleccionades per incorporar-se al fons artístic municipal. Les obres seran adquirides tant a artistes com mitjançant galeries d’art de la ciutat com a part del pla de xoc per als sectors culturals anunciat per la Regidoria de Cultura, liderada per Verònica Ruiz.

La línia d’ajudes està dotada amb 100.000 euros i per a triar les obres, el consistori ha comptat amb un reputat equip de persones expertes, que ha fet una selecció entre les 167 obres presentades en la crida al projecte (142 aportades per vora mig centenar d’artistes i altres 25 procedents de tres galeries) . Les peces que ara s’incorporaran a la col.lecció municipal tenen en comú “un llenguatge contemporani” i “una qualitat destacable” per a la comissió. A més a més, han valorat “l’interés que suscita cada artista”.

Per a la regidora de Cultura de Castelló, “ha estat un autèntic repte seleccionar les peces, per la gran qualitat i la diversitat dels estils de les propostes que hem rebut”, a pesar del qual Ruiz ha destacat que “ens alegra poder donar suport amb aquesta iniciativa a les galeries d’art i als mateixos artistes en un moment tan complicat com el que estem vivint”. L’edil també ha anunciat que el consistori preveu organitzar una exposició amb totes les obres adquirides, de manera que la ciutadania puga gaudir de la selecció, que ara s’incorporarà al patrimoni de la ciutat

Entre les obres triades es troben dues composicions pictòriques d’Altea Grau Vidal, ‘Signs of unknow words’ i ‘Picturing the invisible’. També s’ha incorporat al fons ‘Liminal’, una vídeo-instal·lació de Marta Negre Gallén. De Rossana Zaera Clausell s’ha seleccionat l’escultura ‘La Casa Gran’. ‘C.E.N.S.U.R.A’ és una obra formada de cinc fotografies de Julian Barón García, també adquirida per l’Ajuntament de Castelló mitjançant la línia d’ajudes a l’art contemporani.

L’obra de xilografia de Lucia Moya Saez, ‘Códigos Binarios I-II’ se suma també a fons municipal. En matèria fotogràfica, el consistori ha triat ‘Lugar’, d’Agustín Serisuelo Franch. ‘Una vez’ y ‘Para siempre’, de José Pascual Arnal Balaguer, són dues il·lustracions que també se sumen gràcies al programa impulsat per Cultura. Les pintures ‘Inyecciones’, de Marta Fernández Gimeno, i ‘Inhospitale place IV’, de la sèrie de Carlos Asensio titulada ‘Inhospitale places’, també formaran part del fons, en companyia de l’obra ‘Splash 2.2.1’, de Cristina Sofia Santos Muniesa.

Pel que fa a les peces procedent de galeries, hi ha sis seleccionades. Aquestes són les escultures ‘Barricadas de sentido’, de Mar Arza; ‘Estratge d’ànima’, obra ceràmica de Carme Ballester Remolar, i ‘Ferro forjat’, de Miguel Gozalbo. En matèria pictórica, s’ha incorporat l’obra d’Amparo Dols, ‘Pigments sobre fusta S.T’: i, en fotografía, s’han adquirit ‘La fàbrica de dones II’, de Pilar Beltran Lahoz, i, ‘Liguriam sea’, de Vicente Tirado del Olmo.

La comissió que ha avaluat les obres està integrada per la directora del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés i catedràtica d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Jaume I de Castelló, Rosalia Torrent; Irene Gras, vicepresidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art (AVCA) i, conjuntament amb la professora d’Educació en Arts Visuals Paloma Palau, representant de la Taula de les Arts Visuals (TAV). Ha participat també el coordinador d’activitats culturals a la Fundació Caixa Castelló, Alfredo Llopico Muñoz. La directora del Museu de la Ciutat de Castello (MUCC), Ana Meseguer, ha coordinat la taula d’expertes i experts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari