Peníscola descobreix els detalls de la rehabilitació del castell en una conferència de Pepa Balaguer

Peníscola descobreix els detalls de la rehabilitació del castell en una conferència de Pepa Balaguer
02/10/2020 -

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha estat l’encarregada d’introduir aquesta vesprada a Peníscola la conferència amb la que la responsable tècnica del Pla Director del castell del Papa Luna ha donat a conéixer tots els secrets que guarda la fortalesa i que ha anat recopilant en el seu treball diari des de fa més de 20 anys. Els estils en l’arquitectura i el procés de rehabilitació han estat les temàtiques que més atenció han despertat entre els assistents, que han pogut seguir la xarrada des del saló gòtic del castell peniscolà.

En la seua intervenció, Sanz ha alabat el treball de Balaguer “per la seua excel·lent tasca per a recuperar l’essència primitiva del castell” i ha recordat la voluntat “d’aquesta nova Diputació de culminar en els pròxims anys el Pla Director”. En total, ha recordat, s’hauran invertit cinc milions d’euros per a posar al dia les instal·lacions. “Ara podem dir que comptem amb un castell modern, accessible i atractiu per als turistes, però ho serà més encara quan acabem la tercera i última fase de les obres”.

Sanz ha recordat que fruit d’aquest treball també s’ha editat un llibre per part del Servei de Publicacions, signat per la pròpia Balaguer, i que es por adquirir a través del web de la Diputació en format digital i en paper.

Aquesta activitat es troba inclosa dintre de la programació que la Diputació de Castelló ha programat per a dinamitzar culturalment aquesta temporada de tardor el castell papal de Peníscola. L’agenda continuarà ara durant tots els diumenges d’octubre amb una sèrie de visites teatralitzades per la fortalesa. A més a més, també tindran lloc al llarg dels pròxims mesos funcions teatralitzades al parc de l’Artilleria per a acostar la història del recinte als més xicotets de casa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari