El Consell aprova un conveni per a rehabilitar el santuari de Sant Joan de Penyagolosa

Aquest santuari, ubicat al Parc Natural del Penyagolosa, està format per un conjunt d’edificacions de final del segle XIV

El Consell aprova un conveni per a rehabilitar el santuari de Sant Joan de Penyagolosa
14/05/2021 -

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Diputació de Castelló i la Diòcesi de Segorbe-Castelló per a la rehabilitació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

L’objectiu d’aquest conveni és establir un marc de col·laboració, entre aquestes tres institucions, per a la rehabilitació i restauració del conjunt patrimonial del santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

Aquest acord és el primer pas per a la rehabilitació integral d’un símbol patrimonial valencià i, al mateix temps, recuperarà la seua hostatgeria per a dinamitzar l’atracció de visitants en un enclavament òptim caracteritzat pel seu valor patrimonial, arqueològic, ecològic i etnològic.

A partir d’aquest acord s’iniciarà enguany la primera fase de rehabilitació, que tramitarà la Diòcesi de Segorbe-Castelló amb els primers 700.000 euros que ha reservat per a aquest fi la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

El conveni preveu una comissió de seguiment integrada per dos representants de cada institució, que en supervisaran l’execució i informaran les parts sobre el desenvolupament de les accions que s’han de seguir.

El santuari de Sant Joan de Penyagolosa va ser declarat BIC i monument historicoartístic en 1979 i és un dels focus d’atracció més importants de l’interior de les comarques de Castelló.

Aquest santuari està format per un conjunt d’edificacions de final del segle XIV. El nucli principal data de la segona meitat del segle XVI mentre que l’església actual va ser edificada en el segle XVIII.

El conjunt patrimonial es troba enclavat al Parc Natural del Penyagolosa i representa un element cultural molt arrelat en la tradició valenciana, així com un referent per a l’excursionisme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari