Cultura aposta per la producció local i les plataformes digitals per a rellançar l'agenda estival

Cultura aposta per la producció local i les plataformes digitals per a rellançar l'agenda estival
28/06/2020 -

La Regidoria de Cultura, encapçalada per Verònica Ruiz, presenta la programació per a l’estiu apostant per la producció local i la utilització de plataformes digitals per a produccions teatrals i musicals. L’objectiu és “reactivar la cultura a Castelló i que la Cultura reactive Castelló amb una oferta diversa, rica i molt cuidada per a arribar a tot tipus de públics”, com ha explicat l’edil.

Com a novetat, aquest estiu el públic podrà gaudir de ‘Teatre a un click’, representacions a les quals es podrà accedir a través del web municipal, cada dijous des d’aquest mateix 2 de juliol. Participen en aquest projecte, el qual s’emmarca dins del Pla de Xoc Cultural per la covid-19, les set companyies professionals de la ciutat: Teatre de l’Home Dibuixat, Teatre de Caixó, Conino Gurillo, Teatro Pho, Splai Teatre, Cebé Produccions i La Ravalera, a les quals Ruiz ha agraït la predisposició a “unir-se i fer més atractiu aquest cicle”.

La música serà coprotagonista en aquesta programació i també apostarà pel vessant digital. ‘musiCS’ és la proposta de la Regidoria de Cultura per a poder gaudir de grups locals com Dandy Wolf, Nadia Sheikh, Versonautas, Lema, Calmoso, Lola Bou i Manel Brancal, Criptozoos i Annacrusa. Serà cada divendres a partir del 10 de juliol i mitjançant connexions amb la novetosa plataforma ‘Netlive’, que s’engegaran amb el cicle. La música en directe arribarà cada dilluns de juliol, amb la campanya ‘Dilluns al ras’, conjuntament amb la Fundació Manolo Babiloni, amb les actuacions d’Elvira Babiloni, Óscar Ebro, Manuel Ortiz, Carlos Villa & Sohta Nakabayashi i del Conjunt de Guitarres Manolo Babiloni.

Per al públic familiar, el Planetari proposa nous tallers de dimarts a divendres amb propostes eclèctiques i amb aforament limitat, que versaran sobre ‘La importància dels animals’, ‘Les constel.lacions’, ‘La conquesta de l’espai’, ‘Volcans a Mart’, ‘Química explosiva’ o ‘Art estel·lar’, a més de tenir espai per a ‘L’art rupestre’, i fer un recorregut pels principals premis Novel de la història. L’aforament màxim serà de 20 xiquetes i xiquets per sessió.

En paral·lel, aquest mateix dimecres 1 de juliol s’inaugura l’exposició ‘José Royo. Ciència i guerra d’un geòleg de Castelló’, una mostra cedida pel Museu de Ciències Naturals de València.

L’art pren el carrer

L’art pren aquest estiu Castelló, i a l’exposició ‘#Desdemibalcon’ de Photoespaña de fotografies en temps de la covid que converteixen els carrers del centre en sala expositiva a l’aire lliure, es sumarà el dia 9 la Façana del Mercat, que mostrarà l’obra de Leticia Lambert: ‘Random City’, com un avanç del Festival Imaginària de Fotografia, conjuntament amb l’UJI.

Per a arrodonir la proposta, la Fundació La Caixa, conjuntament amb la Regidoria de Cultura i l’Autoritat Portuària, porta al Moll de la Costa l’exposició ‘Tierra de sueños. Arte en la calle’ de la fotògrafa internacional Cristina García Rodero, amb impactants imatges dels seus viatges, on la dona és protagonista.

Activitats del MUCC

El MUCC se suma a aquesta programació amb visites teatralitzades al Castell Vell i al Moll de la Costa del Grau. Al primer, la visita es realitzarà els dies 10 de juliol, 7 i 14 d’agost, en horari nocturn (20.00 hores) i els dies 8 i 15 de setembre en horari diürn (11.00 hores) en les instal·lacions del Castell Vell. En la visita s’explicarà l’origen del Castell i la relació que tenia amb els habitants del terme de Castelló. L’aforament màxim seran 30 persones i tindrà una durada de dues hores.

D’altra banda, l’altra visita es realitzarà al Moll de la Costa del Grau. Amb el nom ‘Dones, peix!’, es comentarà l’estreta relació de la nostra ciutat amb la mar i les diverses activitats que s’hi desenvolupen mentre es realitza un passeig pels punts més emblemàtics del Grau i s’expliquen les històries dels personatges que allí vivien. Aquesta activitat tindrà un aforament màxim de 25 persones, una durada de dues hores i es portarà a terme els dies 30 de juliol, 27 d’agost i l’11 de setembre a les 20.00 hores.

En ambdues visites la reserva és obligatòria, bé a través del correu electrònic info@mucc.es, o bé mitjançant el telèfon 964735217 (de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h). Així mateix, l’ús de mascareta serà obligatori, així com respectar la distància de seguretat en tot moment i mantenir les condicions higièniques establertes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari