Dansa, òpera i teatre, protagonistes en el Teatre Principal en novembre

Dansa, òpera i teatre, protagonistes en el Teatre Principal en novembre
08/11/2019 -

El Teatre Principal de Castelló continua aquest mes de novembre amb una programació en la qual la dansa, l’òpera i el teatre es converteixen en les protagonistes. Els moviments de La espina que quiso ser flor, o la flor que soñó con ser bailadora i el flamenc de Fronteras; l’òpera de Francis Poulenc en Les mamelles de Tirésias; i la comèdia teatral Lapònia transformaran l’escenari del Teatre en un lloc en el qual totes les històries seran possibles.

El 16 de novembre, La espina que quiso ser flor, o la flor que soñó con ser bailadora realitzarà, sota la direcció de Carlota Ferrer, un viatge personal a través dels moviments i la música. Allò femení i allò masculí, el drama i la ironia, la lletjor i la bellesa, la llum i la foscor; l’obra mostrará el recorregut que Olga Pericet farà per aquestes dualitats a ritme del cant de Jeromo Segura i Miguel Lavi, la melodia de la guitarra d’Antonia Jiménez i José Almarcha i la col·laboració en el ball i palmes de Jesús Fernández.

Fronteras, producció del Centre Coreogràfic María Pagés, arribará el 23 de novembre al Teatre Principal amb ritmes flamencs. Durant 80 minuts, els ballarins i les ballarines se sotmetran a una coreografia dirigida per María Pagés que estudia els límits i les limitacions en totes les seues formes. El dramatisme es crearà a través de l’arrítmia i l’asimetria que generarà la il·luminació, l’escenografia, el vestuari i la música de Rubén Levaniegos, David Moñiz, Sergio Menem i María José de Busts.

‘Les mamelles de Tirésias’ (c)HANS VAN DEN BOGAARD

Del dramatisme el Teatre Principal passarà a la comèdia amb l’òpera Les mamelles de Tirésias. Ted Huffman, direcció d’escena, i Roger Vignoles, direcció musical, convertiran l’escenari Zanzíbar, una localitat inventada de la Riviera francesa a principis del segle XX. Des d’allí, la música de Francis Poulenc basada en l’obra de Guillaume Apollinarie, narrarà una història en la qual Thérèse, cansada del seu matrimoni, es convertirà en Tirésias i iniciarà un camí de reivindicació entre la igualtat de sexes que alterarà els costums i rebutjarà el passat.

Per a acabar el mes amb humor, la comèdia Lapònia s’instal·larà en el Teatre Principal el 30 de novembre. Cristina Clemente i Marc Angelet dirigiran l’obra en la qual dues famílies de Lapònia es reuniran per a celebrar la nit de Nadal i l’arribada de Papà Noel. El problema arribarà quan un dels xiquets explique a uns altres un dels secrets millor guardats de la infància. En 75 minuts, els intèrprets mostraran les mentides, les il·lusions i l’educació que s’imparteix en una època innocent en la qual encara queden molts anys per viure.

‘Lapònia’

Informació de les obres

La espina que quiso ser flor, o la flor que soñó con ser bailadora

Horari: 16 novembre a les 20.30
Preu: de 5 a 22 euros

Fronteras

Horari: 23 de novembre a les 20.30
Preu: de 5 a 22 euros

Les mamelles de Tirésias

Horari: 28 de novembre a les 20.00h
Preu: de 5 a 22 euros

Lapònia

Horari: 30 de novembre a les 20.30 h
Preu: de 5 a 22 euros

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari