'De ruta amb la Dipu' programa 18 recorreguts per a gaudir de manera sostenible del patrimoni natural de la província

Martí explica que amb motiu del bicentenari de la institució s’han elaborat dos itineraris per cadascun dels nou partits judicials en els quals es divideix en territori, que es realitzaran entre els mesos de juny i novembre

'De ruta amb la Dipu' programa 18 recorreguts per a gaudir de manera sostenible del patrimoni natural de la província
30/05/2022 -

La Diputació de Castelló anima al conjunt de la població a inscriure’s en el programa ‘De ruta amb la Dipu’ que es desenvoluparà entre els mesos de juny i novembre. Es tracta d’una iniciativa que posa en marxa l’àrea de Medi Natural amb motiu de la celebració del bicentenari de la institució, en la qual s’inclouen 18 rutes que discorreran pel territori. Són trajectes que es vinculen als nou partits judicials en els quals es divideix la província, dues per cadascun d’ells, la qual cosa constitueix un ullet al funcionament de la mateixa institució, que compta amb 27 diputats provincials que accedeixen al càrrec per a representar als regidors i els regidors dels municipis de la seua demarcació. Així ho ha explicat hui el president José Martí en el transcurs de la compareixença que ha realitzat al costat de la diputada de Medi Natural, María Jiménez, en la via verda que uneix Orpesa i Benicàssim.

Segons Martí, es tracta de 18 rutes «amb sabor de Diputació» programades per a promoure «un estil de vida saludable i sostenible», l’objectiu de la qual és que «cada vegada seguisca major el nom de persones que estiga en disposició de conéixer el territori a través d’uns itineraris plens de contrastos visuals i sensacions climàtiques, que es podran gaudir de manera individual o en família, des d’ara i fins a finals de novembre.

La presentació de ‘De ruta amb la Dipu’ s’ha realitzat en la via verda que uneix els municipis de Benicàssim i Orpesa, que discorre per un traçat de prop de 6 quilòmetres sobre el terreny pel qual antany transitava el ferrocarril, un marc que segons la diputada María Jiménez, s’ha triat per la seua bellesa i simbolisme, ja es tracta d’«un entorn natural en el qual es mesclen la costa de la mar Mediterrània amb el verd dels pins, representant, per tant, els dues cares de la nostra província».

Aquest programa de senderisme es desenvolupa amb col·laboració amb l’empresa especialitzada en el sector, Itinerantur, el director d’àrea del qual, Chema Rabasa, ha explicat que «estem davant un projecte d’interpretació del patrimoni natural i de sensibilització ambiental».

Com inscriure’s

Els interessats a apuntar-se a aquestes rutes guiades podran formalitzar els reserves de manera gratuïta dones dels quinze dies anteriors a la seua celebració entrant en la pàgina web de la Diputació de Castelló a través de l’enllaç https://www.dipcas.es/es/de-ruta-con-la-dipu.html en el qual a més s’explica per a quina mena de públic es recomana cadascuna de les rutes. Rabasa ha assenyalat que l’ofereix és àmplia i «hi ha de tot, dones de purs passejos litorals molt senzills, a recorreguts pensats per a famílies amb avis i xiquets, o rutes un poquet més difícils, encara que no excessivament, perquè per a interpretar el patrimoni no és convenient que hi haja un excés de dificultat».

Les 18 rutes

→ 19 de juny. La biodiversitat del queixal d’Ares. Partit Judicial de Morella.

→ 26 de juny. El poblat dels castellàs i el roure de Cavanilles. Partit Judicial d’Albocàsser

→ 1 de juliol. Els barrancs del castell de Polpís. Partit Judicial de Vinaròs.

→ 10 de juliol. Ecosistemes verges en les cales d’Alcossebre. Partit Judicial de Sant Mateu.

→ 15 de juliol. El castell de Maús i la font de Castro, Partit Judicial de Llucena.

→ 24 de juliol. El clot de la mare de déu de Borriana. Partit Judicial de Nules.

→ 29 de juliol. La costa salvatge d’Irta. Partit Judicial de Vinaròs.

→ 14 d’agost. El castell de Benialí i els habitants del bosc. Partit Judicial de Sogorb.

→ 19 d’agost. La biodiversitat de la Renegà: la costa verge. Partit Judicial de Castelló.

→ 2 de setembre. La cara oculta del Desert de les Palmes. Partit Judicial de Castelló.

→ 18 de setembre. Xèrica i el Palància: Naturalment monumental. Partit Judicial de Viver.

→ 1 d’octubre. Les oliveres mil·lenàries del Maestrat. Partit Judicial de Sant Mateu.

→ 22 d’octubre. Els puntals de Nules. Partit Judicial de Nules.

→ 30 d’octubre. La cova negra i la senda bojera. Partit Judicial de Viver.

→ 5 de novembre. El barranc d’Ajuez: una joia botànica. Partit Judicial de Sogorb.

→ 13 de novembre. Els camins del gel del Maestrat. Partit Judicial d’Albocàsser.

→ 19 de novembre. Terres de pelegrins. La font de la Ponsa. Partit Judicial de Llucena.

→ 26 de novembre. Natura salvatge a la rambla Sellumbres. Partit Judicial de Morella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari