La Diputació recolza el sector de les bandes de música amb una ajuda de 100.000 euros per a l'adquisició d'instruments

52 societats musicals de la província s’han beneficiat de la convocatòria, recuperada aquest any per l’àrea de Cultura

La Diputació recolza el sector de les bandes de música amb una ajuda de 100.000 euros per a l'adquisició d'instruments
17/10/2020 -

La Diputació de Castelló ha resolt la convocatòria de les ajudes destinades a l’adquisició d’instruments i materials de treball dirigides a societats musicals de la província de Castelló. En comissió informativa s’ha aprovat aquesta setmana la concessió d’un total de 52 subvencions que sumen un import de 100.000 euros.

Per a la diputada de Cultura, Ruth Sanz, es tracta “d’una important mostra del nostre suport directe cap a un dels sectors culturals més tradicionals i importants de la nostra terra, com és el de la música de banda”. En aquest sentit, ha recordat que aquesta línia de subvencions s’ha recuperat després de molts anys sense convocar-se. En total, ha informat, s’han estimat totes les sol·licituds presentades.

“L’objectiu és ajudar-los a mantindre una activitat que gaudeix de gran arrelament a les nostres comarques i, alhora, ajudar també el sector de fabricació d’instruments musicals”, ha expressat Sanz. D’igual manera ha compartit el seu desig de que “molt prompte tornem a la normalitat i que la música torne a emplenar els carrers de música i alegria amb el so dels pasdobles”.

El termini màxim per a la justificació de les despeses està fixat per al 31 de desembre de 2020.

L’AJUDA PER A LES ESCOLES DE MÚSICA, A PUNT DE RESOLDRE’S

En propers dies també està prevista la resolució de les subvencions a les escoles de música, que compta amb un pressupost de 200.000 euros. “Amb aquesta línia reforçarem l’aprenentatge de la música entre els nostre joves perquè la tradició musical castellonenca es perpetue en el temps”.

“Tot i l’aturada de l’activitat durant bona part de l’any a causa de la pandèmia de coronavirus no hem volgut deixar de costat les entitats musicals perquè formen part del nostre adn festiu i cultural”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari