La Diputació i el Bisbat de Tortosa avancen en la recuperació del patrimoni eclesiàstic del nord provincial

La institució provincial destinarà enguany 197.000 euros a la recuperació de quatre temples de la zona septentrional de la província

La Diputació i el Bisbat de Tortosa avancen en la recuperació del patrimoni eclesiàstic del nord provincial
22/03/2021 -

La Diputació de Castelló i el Bisbat de Tortosa consolidaran aquest 2021 la seua col·laboració en matèria de preservació i recuperació del patrimoni eclesiàstic en els dos arxiprestats amb els quals compta la diòcesi al nord de la província. Aquest és el compromís que han adoptat hui mateix el president de la corporació, José Martí, i el bisbe tortosí, Enrique Benavent, els quals han mantingut una reunió de treball aquest matí a Castelló per a tractar de concretar els convenis que marcaran l’agenda restauradora d’ambdues institucions durant els pròxims mesos.

El president de la Diputació, que ha estat acompanyat per la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha assenyalat que la cooperació amb la diòcesi tortosina es focalitzarà enguany en la reivindicació de quatre temples de gran valor històric i artístic «que requerisquen una actuació reparadora d’urgència». Més en concret, es destinaran 137.000 euros a retornar el llustre a l’església del Boixar, Forcall, Càlig i Vinaròs, on es tractarà de donar una solució al problema de deteriorament de les pintures exteriors.

La segona de les col·laboracions, segons ha explicat Sanz, es plasmarà en la reedició del conveni anual pel qual la Diputació destina 60.000 euros per a la contractació de personal restaurador per a la recuperació de peces d’alt valor patrimonial de les parròquies adscrites a la Diòcesi de Tortosa.

José Martí ha agraït a Benavent la seua visita a la capital de la Plana i l’ha emplaçat a fer una pròxima visita a les parròquies que han vist recuperat el seu antic esplendor amb l’aportació d’ambdues institucions.

Tant Martí com Benavent han destacat la importància de recuperar el patrimoni monumental provincial «perquè en si mateix ja conforma un gran valor cultural i històric i un tret identitari inseparable de la nostra comunitat». Martí ha defensat també que «hem d’aprofitar els seus atractius perquè puguen convertir-se en destins lligats al turisme cultural i d’interior».

VISITA A PENYETA ROJA

Abans de la trobada, que s’ha celebrat al Palau Provincial, el bisbe ha visitat les instal·lacions que el departament de Restauració disposa a Penyeta Roja. En ella ha pogut comprovar, del costat de la diputada Ruth Sanz, els avanços en la restauració de diferents peces d’orfebreria provinents de diverses esglésies del nord.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari