Diputació consolida el Castell de Peníscola com a referent del turisme cultural amb una programació de 130 espectacles

El Govern Provincial comença aquest cap de setmana una oferta cultural diversificada en el monument fins al mes de desembre

Diputació consolida el Castell de Peníscola com a referent del turisme cultural amb una programació de 130 espectacles
15/03/2019 -

La Diputació de Castelló consolida el Castell de Peníscola com a referent del turisme cultural en l’àmbit nacional amb una programació rècord de 130 espectacles que comença aquest pròxim cap de setmana i es mantindrà fins al mes vinent de desembre. Una atractiva agenda cultural que ja es pot descarregar online en la web del castell, castillodepeniscola.dipcas.es, i que concentra els actes programats en el monument històric més emblemàtic de la província. Es tracta d’una completa programació que contribuirà a desestacionalitzar l’oferta de la temporada estival suposant un atractiu durant tot l’any. Entre aquests esdeveniments hi ha ofertes tan variades com les innovadores visites teatralitzades, les orquestres, òperes o els concerts de música de cambra, ball o teatre.

El vicepresident primer i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha explicat en la presentació de la programació que “és el quart any que des del Govern Provincial fem un salt qualitatiu en aquesta agenda cultural com a gran aposta de la Diputació per generar noves oportunitats turístiques a la província basant-nos en una rica oferta cultural que complementa la ja per si mateixa atractiva destinació turística de Peníscola i la província de Castelló”.

En aqueix sentit, Sales ha posat l’accent que “aquesta programació cultural es dissenya des dels paràmetres culturals de qualitat, però té molt en compte l’aspecte turístic per a fer d’aquest Castillo, emblema de la província de Castelló, una font de noves oportunitats per a tot el territori”.

Així, Al costat del vicepresident Sales, també ha participat en la presentació de l’Agenda Cultural del Castell de Peníscola 2019 el vicepresident provincial, diputat de Turisme i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, qui ha posat en valor “la col·laboració de la Diputació amb l’Ajuntament a conjuminar esforços i recursos per a aconseguir que Peníscola, a través del seu Castillo, siga tot un referent turístic al nostre país i, amb això, també tota la província de Castelló”. “Amb aquesta agenda oferim un servei de qualitat al turista i donem a conéixer la nostra cultura als castellonencs”.

Els Festivals, grans atractius culturals

Els festivals continuen consolidant-se com a grans atractius culturals en aquesta important oferta. Els millors músics del panorama internacional arribaran al Castell gràcies al Festival Internacional de Música de Cambra i el XXIV Festival de Música d’Antiga i Barroca, totes dues convocatòries de gran trajectòria i prestigi. Tampoc faltarà enguany el Festival de Teatre Clàssic impulsat per la Diputació que arriba ja a la seua vint-i-dosena edició. Un festival que acull estrenes i penja el cartell de ‘complet’ en cadascuna de les seues representacions. Això sense oblidar el XXXV Cicle de Concerts de Música Clàssica de Peníscola, que completa aquesta àmplia oferta de cinc festivals musicals i teatrals.

Guanyen protagonisme les visites teatralitzades

Les visites teatralitzades guanyen protagonisme en aquesta agenda d’activitat després de l’èxit i gran acolliment de públic que han registrat en el passat exercici. Així, durant els diumenges d’aquest mes a partir d’aquest cap de setmana, i també els diumenges dels mesos de maig, octubre i novembre es desenvoluparan els recorreguts diürns.

Les visites guiades teatralitzades nocturnes tindran lloc durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, sent les visites guiades teatralitzades infantils durant els mesos d’agost i setembre. A més, durant el mes de desembre s’inclouen les visites guiades teatralitzades nadalenques, “unes visites més dinàmiques, amb un clima diferent i sobretot pensades per a un públic infantil, creant-se moments màgics on es fusiona l’esperit nadalenc amb els habitants del castell”, ha indicat el vicepresident Sales.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari