Diputació promociona la dualitat gastronòmica de la costa i l'interior

Diputació promociona la dualitat gastronòmica de la costa i l'interior
07/03/2019 -

La Diputació de Castelló promociona la dualitat gastronòmica de la costa i l’interior com a recurs turístic per a dinamitzar els pobles de la província. Així, el Govern Provincial compagina la celebració de les I Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner d’Oropesa del Mar que es desenvolupen aquest cap de setmana en el port esportiu del municipi amb les de la Trufa Negra que tenen lloc fins al pròxim 10 de març en els municipis de Culla, Catí i Benassal, a l’Alt Maestrat.

I és que totes dues iniciatives naixen amb la vocació de fer valdre els productes del mar i de la muntanya de la província de Castelló en un lloc tan atractiu com les instal·lacions del port esportiu d’Oropesa del Mar, i als pobles del Maestrat.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “les jornades gastronòmiques s’estan erigint com una fórmula turística d’èxit en els nostres municipis, que veuen l’oportunitat de mostrar als visitants i als mateixos veïns dels pobles la riquesa gastronòmica del territori. Vincular les jornades als productes autòctons permet conéixer-los més de prop, i amb això també el seu cultiu, les seues propietats, i sobre totes les coses, millorar el nostre coneixement dels atractius de la província de Castelló”.

Martínez ha posat l’accent que “les jornades gastronòmiques ajuden a desestacionalitzar el turisme a través de Castelló Ruta de Sabor, i aquest és l’objectiu també d’aquestes primeres Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner amb les quals contribuïm a la posada en valor dels excel·lents productes de la nostra província i dinamitzem els nostres pobles i els nostres espais turístics com és en aquest cas”.

Cal assenyalar que les jornades d’Oropesa del Mar, les més noves per ser la seua primera edició i tindre una durada de tot just tres dies, ofereixen menús especialitzats en l’arròs mariner en els tres restaurants del port esportiu d’Oropesa del Mar fins al pròxim dilluns 25. Les Jornades Gastronòmiques de la Trufa Negra del Maestrat es mantindran, amb la tòfona com a protagonista de suculents plats, fins al pròxim 10 de març.

Generar turisme a través de fer valdre la gastronomia

Totes dues jornades gastronòmiques formen part del projecte gastronòmic i turístic Castelló Ruta de Sabor que tracta de fer valdre els productes agroalimentaris i la gastronomia de la província per a ajudar els pobles a generar noves oportunitats econòmiques i laborals en el territori.

Així, el Govern Provincial elevarà enguany als 987.000 euros la seua inversió directament destinada a tal fi i, amb això, consolidarà la seua aposta per la gastronomia com a generadora de noves oportunitats en els municipis de la província. Cal tindre en compte que després de quatre anys de trajectòria, aquesta marca de la Diputació, Castelló Ruta de Sabor, ha aconseguit aglutinar a més de 100 productors de 15 sectors agroalimentaris diferents, dues denominacions d’origen, una Indicació Geogràfica Protegida i 6 productes amb distintiu Parc Natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari