La Diputació reforça el seu suport a la cultura amb una aportació de 60.000 euros per a una nova edició de la Fira d'Art Contemporani 'Marte'

· La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca la importància de continuar apostant per la cultura com a sector d’activitat econòmica de la província”

La Diputació reforça el seu suport a la cultura amb una aportació de 60.000 euros per a una nova edició de la Fira d'Art Contemporani 'Marte'
23/08/2020 -

La Diputació Provincial de Castelló ha aprovat en la seua última Junta de Govern un conveni de col·laboració amb l’Associació Cultural El Sac per a poder desenvolupar enguany una nova edició, la setena, de la Fira d’Art Contemporani ‘Marte’, un esdeveniment en el qual ja s’està treballant per a poder obrir les seues portes en la capital de la Plana del 5 al 8 de novembre de 2020.

L’objectiu per a enguany, marcat per la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de protecció sanitària, és aconseguir que la fira puga desenvolupar-se amb les màximes garanties i continuar convertint-se en un dels esdeveniments culturals més destacats de la Comunitat Valenciana.

‘Marte’ s’ha convertit, segons destaca la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, en “atractiva plataforma per a la difusió de l’art contemporani”, que realitza activitats al llarg de l’any i que culmina al novembre amb la Fira de Castelló, una cita que “permet obrir a centenars de visitants el talent, les millors obres, artistes i galeries”. Segons Ruth Sanz, “cal aprofitar el potencial de la cultura com a sector d’activitat econòmica”.

El conveni aprovat en Junta de Govern, pendent encara de signatura, recull una aportació de 60.000 euros per part la Diputació Provincial i es desenvolupa en el marc del Pla Estratègic de Subvencions de la Diputació de Castelló per al període 2020-2022. La subvenció, com recull la proposta de conveni, ha de destinar-se a despeses a relatius a l’organització i celebració de la fira.

El conveni recull també l’actual context de restriccions a nivell nacional a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Així, si amb motiu de la situació se suspenguera o cancel·lara l’esdeveniment, es contempla que s’abone al beneficiari aquelles despeses objecte de subvenció degudament acreditats i no recuperables en els quals haja incorregut per a la realització de la Fira Mart 2020 subvencionada en aquest conveni.

‘Marte’ va nàixer en 2014 amb una programació que comptava amb una presència notable de treballs de videoart arribats des de més de 20 països diferents, la qual cosa va permetre que el projecte tinguera una gran difusió internacional. En 2015 va buscar el compromís, la utilització de l’art contemporani com a resposta a problemes reals i es va distingir pel seu ampli programa de ‘performances’, mentre que en les edicions posteriors es va apostar per la qualitat expositiva, consolidant-la i convertint-la en la referència dels joves artistes per a altres fires i galeries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari