La Diputació col·labora en la constitució d'un museu a Vallibona amb la reproducció dels ossos del dinosaure local

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca el treball conjunt amb els municipis per a crear valor i moure l’economia

La Diputació col·labora en la constitució d'un museu a Vallibona amb la reproducció dels ossos del dinosaure local
12/08/2021 -

La Diputació de Castelló ha fet possible la reproducció dels ossos del dinosaure únic en la seua espècie que van ser trobats ara fa pocs anys a Vallibona per a la seua exposició al públic. L’àrea de Cultura, dirigida per la diputada Ruth Sanz, contribueix així a avançar en l’aspiració del municipi d’obrir en un futur un espai museístic en què es reculla la història de la zona des del regnat d’aquests rèptils gegantescos fins a l’actualitat.

Per a Sanz «és sempre un goig poder compartir idees amb els ajuntaments i treballar conjuntament amb ells perquè es materialitzen, i ho és molt més quan parlem de projectes que contribueixen a fer més atractius els nostres pobles d’interior». Es tracta, doncs, d’una inversió de futur «que nodrirà de contingut el museu i que portarà fins a Vallibona turistes interessats en el món dels dinosaures que acabaran consumint i movent l’economia local».

La col·laboració de la Diputació ha consistit en el finançament dels treballs de producció de les rèpliques, que han estat presentades a l’Ajuntament en un acte en el que ha assistit l’alcalde Juan José Palomo i components de la corporació provincial. La inversió ha estat de dos mil euros.

Aquestes reproduccions corresponen al ‘Vallibonavenatrix‘, una espècie fins al moment desconeguda que va ser trobada en el subsòl del jaciment de la masia de Santa Àgueda d’aquest municipi dels Ports.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari