La Diputació homenatja amb l'exposició 'Memòria de l'Enginy Femení' a les artistes invisibles de la història

El president José Martí ressalta la força de la mostra de Delia Díaz per a reivindicar el paper de la dona al llarg dels temps

La Diputació homenatja amb l'exposició 'Memòria de l'Enginy Femení' a les artistes invisibles de la història
30/09/2021 -

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí a l’Espai Cultural Obert les Aules l’exposició feminista ‘Memòria de l’Enginy Femení‘, una proposta de Delia Díaz que consta de 42 plaques ceràmiques policromades amb rostres d’artistes femenines que busca donar a conéixer el talent d’aquestes dones invisibilitzades al llarg de la història. A la inauguració han assistit el president de la Diputació, José Martí, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, el director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD), Miguel Monar, la directora de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEA), Inma Sánchez i l’artista Delia Díaz.

El president ha valorat positivament aquesta mostra perquè “inaugura la programació de tardor de les Aules i ho fa amb un to profundament reivindicatiu”. Martí ha felicitat l’autora “per contribuir a través de l’art a reparar una injustícia històrica com és la invisibilització de les dones” i ha convidat a tota la societat a visitar aquest projecte “que valora el paper de les dones en la construcció del món que hui coneixem”.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha afirmat que aquesta exposició “conjuga igualtat, ceràmica i innovació, a més de reivindicar el paper fonamental de les dones per a l’avanç de la societat”. Per això, era necessari presentar un treball que “posa cara i ulls a escriptores, compositores, polítiques i mestres de totes les èpoques”.

L’artista de l’exposició, Delia Díaz, ha agraït a la Diputació la seua confiança per a presentar les seues creacions i ha explicat que l’exposició és “una invitació cap a l’enginy femení, que tant ha contribuït al desenvolupament cultural de la societat i que tan invisibilitzat s’ha trobat”.

L’exposició es podrà visitar a l’Espai Cultural Obert les Aules fins al 7 de novembre. Estarà oberta de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores amb accés gratuït.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari