La Diputació patrocina la primera fira de fotografia professional 'FER FOC' que se celebrarà en 'ECO Els Aules'

La Diputació patrocina la primera fira de fotografia professional 'FER FOC' que se celebrarà en 'ECO Els Aules'
06/10/2021 -

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí en el Saló de Plens ‘FER FOC’, la primera Fira Professional de Fotografia, que compta amb el suport de la institució provincial. Gràcies a la col·laboració entre la Diputació i la plataforma Fotografia Observatori Cultura (FOC), aquesta fira se celebrarà els dies 16 i 17 d’octubre en l”Espai Cultural Obert (ECO) Les Aules’, perquè les autores i els autors de les comarques de Castelló tinguen la possibilitat de promocionar i mostrar els seus portafolis.

A la presentació d’aquest esdeveniment fotogràfic han assistit el president de la Diputació, José Martí, la diputada de Cultura, Ruth Sanz i el director de la plataforma FOC, Daniel Belinchón. El president Martí ha mostrat la seua satisfacció en presentar aquesta proposta cultural fotogràfica que ”consolida a la província de Castelló i a l’Espai Cultural Obert de les Aules com a referent cultural a la nostra província i en la comunitat”. Sobre aquest tema, ha explicat que des de la Diputació ”la diversitat d’iniciatives que acollim és molt variada, i el món fotogràfic és un de tants llenguatges que serveixen per a expressar-nos i ens produeix molta satisfacció col·laborar en la materialització del somni d’artistes de la província”.

Durant els dos dies de fira, els artistes podran conéixer a una dotzena de directors i directores de Festivals d’Espanya i als dos directors de Festivals europeus convidats a la trobada: Sebastian Vaida, director de PhotoRomania Festival (Romania), i Carlos Fontes, codirector de Encontros dóna Imatge (Portugal).

El director de FOC ha agraït el suport de la Diputació per a tirar avant aquest projecte cultural i ha explicat que ”la fira permetrà que es donen a conéixer diferents artistes de la província, que aportaran diverses maneres d’entendre les imatges”.

Per a assegurar l’èxit de la trobada, l’organització de ‘FER FOC’ ha elaborat una carta de compromís que els dotze directors de festivals espanyols assistents hauran d’acceptar i signar. El document obliga al fet que cadascun d’ells trie a un/a autor/a per a formar part de la següent edició del seu festival. D’aquesta manera, l’organització s’assegura que la promoció dels creadors assistents queda garantida i que els resultats de la fira siguen positius.

Durant la fira els autors que ho desitgen podran mostrar els seus projectes en format multimèdia en una sala d’exposicions habilitada per a això i durant les nits #FeverNightsFOC, una activitat oberta al públic en general en ECO Les Aules de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari