La Diputació suma a les bandes de música a la celebració de les Falles de Borriana i Benicarló

La Diputació suma a les bandes de música a la celebració de les Falles de Borriana i Benicarló
06/10/2021 -

La Diputació de Castelló s’adhereix a la celebració de les Falles «d’octubre» amb el finançament de les actuacions de banda que acompanyen a les comissions falleres de Borriana i Benicarló –les dues localitats que plantaran enguany– en les ofrenes florals a les seues patrones.

El Saló de Recepcions del Palau Provincial ha acollit hui la signatura de sengles convenis amb les entitats que assumeixen la gestió de la festa en cada localitat. El president de la Diputació, José Martí, ha estampat la seua signatura per a fer efectiu l’acord. En representació de Borriana ha assistit el president de la Federació de Falles, Salvador Doménech, la presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, mentre que per part de Benicarló ha sigut presents la seua alcaldessa, Xaro Miralles, i el regidor de Falles, Pedro Manchón.

La dotació econòmica serà de 25 mil euros, a mil euros per cada comissió fallera. 19 mil arribaran a Borriana, mentre que a Benicarló seran sis les que reben el suport de la Diputació Provincial. Cal fer incís al fet que només rebran subvenció les falles que han decidit traure els seus monuments al carrer durant aquestes festes.

El president de la Diputació ha fet pública la seua alegria «per tindre, ara sí, les Falles molt a la vora» i ha manifestat que «el compromís d’aquest equip de govern amb la festa fallera és ferma i decidit». «Des de la Diputació volem reforçar el seu arrelament cultural i potenciar el seu efecte dinamitzador de l’economia i el turisme allà on se celebren».

Per part seua, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha valorat que «amb aquest conveni li donem tota la importància del món a la música de banda, la que tant hem enyorat aquest últim any, ja que protagonitzarà al costat del col·lectiu faller un dels actes més emotius de les festes falleres, les ofrenes». Sanz ha destacat que un dels objectius d’aquesta col·laboració és contribuir a la reactivació de les societats musicals.

Tant Martí com Sanz han fet una crida conjunta a tota la població al fet que es deixen atrapar per la festa fallera, que es viurà amb intensitat a Borriana i Benicarló del 8 al 12 d’octubre. Està previst que el president de la Diputació visite totes dues localitats durant la celebració de les festes.

L’acte de signatura ha comptat amb la presència de les reines falleres de Borriana i les falleres majors de Benicarló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari