El Grau se submergeix en Agua Flamenca amb balls, cantes, conferències i tallers

El I Festival Flamenc del Grau, que se celebra el 6 i 7 d’abril, cerca “augmentar l’oferta cultural i la dinamització”

El Grau se submergeix en Agua Flamenca amb balls, cantes, conferències i tallers
02/04/2019 -

El flamenc tira l’ancora el pròxim cap de setmana, 6 i 7 d’abril, en el Port del Grau. Agua Flameca es presenta com la primera edició d’un festival artístic el gènere protagonista del qual es remunta al segle XVIII. Balls, cantes, conferències i tallers prenen el Faro, el Templet i l’edifici Morú com a escenari i esperen despertar l’interés entre el públic, a més de delectar als amants d’aquest art. En definitiva, es tracta d’una aposta que, “amb una programació variada i per a tots els públics pretén augmentar l’oferta cultural i dinamització del Grau”, segons el tinent d’alcalde del districte, Rafa Simó.

“Des de l’Ajuntament de Castelló, donem suport a aquest tipus d’iniciatives que, a més d’atraure el turista de la província, suposen un impuls econòmic per al sector hostaler del Grau”, ha afirmat el regidor Rafa Simó, qui també defineix a l’esdeveniment com “una cita amb la cultura que convida a gaudir de la gastronomia i bon temps”. L’esdeveniment compta a més amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, dirigida per Omar Braina, l’UTE FCC-Fobesa i PortCastelló.

Un total de vint-i-tres dones i altres vint-i-tres homes entraran en escena al llarg del festival. En suma, artistes de la talla de Montse Cortés que faran de l’esdeveniment un referent i “parada obligatòria” per als entesos. Aquesta cantaora ha sigut nominada als Grammy Llatins, ha acompanyat a Paco de Lucía durant tres anys en el seu gira, a més de compartir escenari amb Tomatito i de col·laborar amb grans figures del ball com Antonio Canales, Joaquín Cortés, Farruquito o Sara Baras.

Al marge de la dilatada trajectòria de Montse Cortés, l’actuació de la qual suposarà el colofó del festival a les 16.30 en l’edifici Moruno, el festival també compta com a convidat especial a Xiquet d’Aurora, primer premi per Cartageneras en el Festival Internacional de les Mines. Aquest cantaor de reconegut prestigi actuarà, al costat del seu guitarrista, Ramón Jarque, el dissabte a les 12.00 en l’edifici Moruno.

A aquests mestres del cante, s’afig l’artista María Briones, el grup Meligrana, Cosetes Bones i Paradita Flamenca. D’altra banda, els flamencòlegs Juan Niñocandelaria i Manolo Maleno oferiran una conferència, adornada amb peces de cante, sobre la història dels tres pals flamencs, que donarà inici a l’esdeveniment el dissabte a les 11.00 en el Templet.

Tallers participatius per a totes les edats sobre les tècniques del calaix, les palmes i les sevillanes donaran continuïtat a un esdeveniment que destacarà a més pel seu espectacle Agua Flamenca, en el qual huit artistes castellonencs compondran un quadre flamenc a través del cante, ball i la fusió el dissabte a les 20.30 al Faro.

A més, Aigua Flamenca convida als i les assistents a participar en el Concurs de Fotografia, que consistirà a captar la millor foto del festival. El guanyador es comunicarà al final de l’esdeveniment, després de l’actuació de Montse Cortés, i rebrà com a premi un calaix flamenc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari