La Mostra Reclam 2020 ofereix 14 espectacles en la seua segona setmana de programació

La Mostra Reclam 2020 ofereix 14 espectacles en la seua segona setmana de programació
03/11/2020 -

Un total de catorze propostes d’arts escèniques a l’abast de l’espectador en la segona setmana de la Mostra Reclam, que en la seua 28a edició ha programat més de seixanta funcions en deu localitats de les comarques de Castelló. El Teatre del Raval, Paranimf de l’UJI i el Principal a Castelló, més Betxí, Benicarló, Vilafranca, Vila-real, Borriana, Orpesa i Vinaròs cobren protagonisme entre el 3 i el 8 de novembre. Una variada mostra de recursos es combinen durant aquesta setmana sota l’organització de l’Aula de Teatre Carles Pons de l’UJI, Diputació Provincial, Institut Valencià de Cultura, Fundació Caixa Castelló i les regidories de Cultura de les localitats participants.

La dansa és la protagonista de ‘A-normal o l’ovella errant’, la música és l’instrument de transmissió de ‘Lázaro’, ‘La fusa semifusa’, ‘Crema la memòria’ i ‘AKA (Also Known As), el teatre etiqueta ‘Ana i Serafín. Inquilins de la perifèria’, el documental ‘Corba Espanya’, la quasi estrena de ‘Pàtria, patiment, pataplum’, ‘Feminisme per a principiants’, ‘Aventures i entremesos de Juan Rana, un comediant del Segle d’Or’ i la shakesperiana ‘Ricard III’. Hi ha espai per a contacontes, a càrrec de Paula Carballeira. Tampoc mancada el circ, amb ‘Oyun’. Àmplia i variada oferta per a aquesta segona setmana de Reclam.

Programa a la ciutat de Castelló

Una ruptura dels codis més tradicionals del teatre és el que proposa Chévere en cadascuna de les seues produccions. En ‘Corba Espanya’ s’endinsa de nou en el teatre documental, secundat pels recursos videogràfics i concedint-li un toc policíac. La no resolta estranya mort d’un enginyer, conegut com a Espanya, és el punt de partida de la companyia gallega. Un accident de cotxe que va trastocar els plans de futur a Galícia, modificant la ruta d’accés del ferrocarril. És una al·legoria de la denúncia de l’estat nació espanyola, com si fóra un tren que mai arriba. Programada en el Paranimf de l’UJI de Castelló, el divendres 6 (20.00; 8/10 euros).

El Teatre Principal acull el diumenge 8 (18.00; 3-20 euros), una versió lliure del clàssic shakespearià ‘Ricard III’, en la qual Miguel de l’Arc i Antonio Rojano han decidit potenciar el factor de la comèdia. Una estampa dels mecanismes del poder, manejat entre enveges, corrupció, enganys i falta d’empatia entre els governants…, no gaire diferent de la vida pública actual. El paper d’Israel Elejalde li va valdre ser finalista dels XIV Premis Valle-Inclán de Teatre.

La programació a la ciutat de Castelló arranca aquesta setmana el dimarts 3 amb ‘A-normal o l’ovella errant’, una peça de dansa de la Siamesa. De mare a filla, un exercici d’acceptació individual i d’inconformisme social. Es podrà veure en el Teatre del Raval (20.00; 3 euros).

En el mateix edifici serà possible assistir el dissabte 7 (20.00; 3 euros) a ‘Feminisme per a principiants’, a càrrec de Teatre del Barri. Un espectacle a mig camí entre el monòleg humorístic, el teatre i la confessió personal que la seua autora, Nerea Pérez de les Heras, qualifica d'”una classe de defensa personal” davant els estereotips i desigualtats de la societat patriarcal.

Doblet amb diferents formats a Vila-real i una suspensió

Vila-real compta aquesta setmana amb dues mostres diferents d’arts escèniques. En principi, eren tres, però l’amenaça de pluja provoca la suspensió de la producció de carrer ‘Patri, patiment, pataplum’ de la companyia local Teatre de la Resistència. Estava prevista per al divendres 6 en la Plaça Major.

L’Auditori Músic Rafael Beltrán Moner albergarà el dissabte 7 (20.30; 15 euros) l’obra ‘Aventures i entremesos de Juan Rana, un comediant del Segle d’Or’. Una col·lecció de peces breus signades per autors com Calderón o Quiñones de Benavente que la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i Ron Lalá utilitzen com a arguments en aquest judici de la Inquisició a un comediant pel seu humor crític amb la societat.

El mateix espai per a l’espectacle de l’endemà, ‘Crema la memòria’ (diumenge 8, 19.00; 12 euros). Una mescla de música a càrrec de The New Raemon i il·lustració per part de la vila-realense Paula Bonet. Un projecte sorgit arran dels primers deu anys musicals de la banda liderada per Ramón Rodríguez. Té la peculiaritat que després de cada cançó s’esborra la imatge creada en aqueix moment.

Benicàssim, Betxí, Benicarló, Vilafranca, Borriana, Orpesa i Vinaròs

Una de les cantants que ha irromput amb més força en el panorama musical espanyol, María José Llergo, fa parada en el Teatre Municipal Francesc Tàrrega de Benicàssim el diumenge 8 (19.00; 12 euros) dins de la gira promocional del seu primer disc, ‘Sanació’. Una mostra de la seua manera de fer, amb flamenc fusionat amb altres estils, principalment electrònica.

L’obra més repetida en aquesta 28a edició és ‘Lázaro’, de Leamök. Una posada al dia del clàssic ‘El Lazarillo de Tormes’, a càrrec de les rimes de Roberto Hoyo i la producció musical de Marco Ferreira. De buscar amo a ser l’amo. Eixe el camí proposat. S’estrenarà dins de la Mostra el dijous 5, en el Teatre Municipal de Betxí (12.30; gratis).

L’emigració no és un fenomen molt allunyat de nosaltres, ni tampoc nou. És el que mostra ‘Ana i Serafín. Inquilins de la perifèria’, una producció de Factoria Els Sánchez que reflecteix la marxa d’una família cordovesa cap a Barcelona a l’Espanya postfranquista dels 60. El seu objectiu: aconseguir una vida millor. Divendres 6, en l’Auditori Municipal de Benicarló (21.00; 10 euros).

Paula Carballeira serà protagonista de dues sessions de contacontes el divendres 6 a Vilafranca. A la vesprada, a les 18.00, serà a la Casa Social amb ‘Elles tres (la xiqueta, la reina i la bruixa) i moltes altres’. Entrades a 2 euros. A continuació es traslladarà fins al Restaurant L’Escudella, on a partir de les 20.00 contarà històries per a adults agrupades sota el títol de ‘Dones que viuen soles’, un espectacle acompanyat per sopar.

‘La fusa confusa’ és una creació de Roselles A Tempo pensada per als més joves. El seu objectiu és transmetre’ls la música, les seues emocions, a través d’un espectacle interactiu. Una experiència per a ser gaudida pel públic familiar que es programa per al diumenge 8 (18.00; lliure entrada) en el Centre Municipal de Cultura La Mercé de Borriana.

Més espectacles familiars. ‘Oyun’, per l’artista argentí El Fedito. Una mostra de circ plena d’equilibris i malabars amb l’ús d’elements quotidians i l’humor com a guinda per a un espectacle replet de ritme. El diumenge 8 en l’Espai Cultural d’Orpesa (19.00; lliure accés).

L’última representació d’aquesta segona setmana tindrà lloc en l’Auditori Municipal de Vinaròs. El diumenge 8 (19.30; 5 euros) serà el torn de la companyia Flyhard (Teatre Contemporani Català), amb ‘AKA (Also Known As)’. El focus se centra en un adolescent, vist pels altres com un moro adoptat. La seua vida canviarà quan coneix a Claudia, una jove de classe social molt diferent. La música i el ball tenen protagonisme en aquesta obra guardonada amb dos Premis Max.

La Mostra Reclam està organitzada per l’Aula de Teatre Carles Pons de la Universitat Jaume I, Diputació Provincial, Institut Valencià de Cultura, Fundació Caixa Castelló i els ajuntaments d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, Orpesa, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs. En el seu programa es combinen el teatre, dansa, circ, dansa i música en espais culturals de les comarques castellonenques, amb la novetat en aquesta 28a edició de la via online.

PROGRAMA DE LA SEGONA SETMANA DEL 28é RECLAM

Dimarts 3. Dansa. A-normal o l’ovella errant. La Siamesa. 20.00. Teatre del Raval. Castelló.
Dijous 5. Teatre. Lázaro, Leamŏk. 12.30. Teatre Municipal. Betxí.
Divendres 6. Teatre. Ana i Serafín. Inquilins de la perifèria, Factoria Els Sánchez. 21.00. Auditori Municipal. Benicarló.
Divendres 6. Teatre. Corba Espanya, Companyia Chévere. 20.00. Paranimf de l’UJI. Castelló.
Divendres 6. Contacontes. Elles tres (la xiqueta, la reina i la bruixa) i moltes altres, Paula Carballeira. 18.00. Casa Social. Vilafranca.
Divendres 6. Contacontes amb sopar. Dones que viuen soles, Paula Carballeira. 20.00. Restaurant L’Escudella. Vilafranca.
Divendres 6. Teatre. Pàtria, patiment, pataplum, Teatre de la Resistència. Plaça Major. Vila-real. SUSPESA
Dissabte 7. Teatre. Feminisme per a maldestres, Teatre del Barri. 20.00. Teatre del Raval. Castelló.
Dissabte 7. Teatre. Aventures i entremesos de Juan Rana, un comediant del Segle d’Or, Ron Lalá. 20.30. Auditori Músic Rafael Beltrán Moner. Vila-real.
Diumenge 8. Música. La fusa confusa, Roselles a tempo. 18.00. Centre Municipal de Cultura La Mercé. Borriana.
Diumenge 8. Teatre. Ricard III, El Pavó Teatre Kamikaze. 18.00. Teatre Principal. Castelló.
Diumenge 8. Música. Sanació, María José Llergo. 19.00. Teatre Municipal Francisco Tàrrega. Benicàssim.
Diumenge 8. Circ. Oyun, El Fedito. 19.00. Espai Cultural. Orpesa.
Diumenge 8. Música. Crema la memòria, Paula Bonet & The New Raemon. 19.00. Auditori Músic Rafael Beltrán Moner. Vila-real.
Diumenge 8. Teatre. AKA (Also Knowns As), Flyhard (Teatre Contemporani Català) 19.30. Auditori Municipal. Vinaròs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari