Una exposició sobre Leonardo da Vinci arriba al Port de Castelló

Es tracta d’una mostra que combina l’espectacle audiovisual, maquetes, jocs i realitat augmentada per a conéixer una de les ments més brillants de la història

Una exposició sobre Leonardo da Vinci arriba al Port de Castelló

Una exposició sobre Leonardo da Vinci ha arribat al Port de Castelló perquè el públic connecte amb una de les figures més destacades de la història de la humanitat. ‘Leonardo da Vinci. Observa. Qüestiona. Experimenta’ podrà visitar-se en la plaça de Sète de la ciutat del 8 de juny al 12 de juliol de 2023.

Es tracta d’una exposició organitzada per la Fundació “la Caixa” en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló i PortCastelló i que es pot visitar en dos espais: a l’interior es mostra un espectacle audiovisual que connecta el pensament de Leonardo amb el nostre dia a dia i en l’exterior hi ha quatre grans maquetes que reprodueixen fidelment algunes de les seues idees.

Leonardo da Vinci va ser pintor, escultor, dibuixant, enginyer, arquitecte, urbanista, naturalista, anatomista, músic, filòsof i inventor; un autèntic polímata les idees del qual continuen sent, cinc-cents anys després, modernes i premonitòries.

L’exposició es presenta com una experiència per als visitants: combina l’espectacle audiovisual, l’exhibició al carrer de maquetes a escala real, jocs i la realitat augmentada, amb un llenguatge contemporani i pròxim al públic més jove no sols per a redescobrir a Leonardo, sinó també per a estimular la creativitat i fomentar la curiositat.

Així, a l’interior de la mostra, els visitants podran aprofundir en el pensament de Leonardo. Una gran projecció audiovisual, produïda expressament per a la mostra, dona la benvinguda als visitants presentant-los un dia qualsevol de la nostra vida quotidiana inspirant-se en la mirada de Leonardo.

A continuació, els visitants es trobaran amb set jocs interactius analògics i digitals amb els quals podran jugar per a comprendre, experimentar per a crear, i descobrir, després dels assoliments de Leonardo en les més variades disciplines, el denominador comú de la intel·ligència i la sensibilitat.

La interacció prossegueix en l’exterior amb l’exhibició de quatre maquetes a escala real. Es tracta d’interpretacions fidels dels dibuixos originals de Leonardo da Vinci, construïdes amb materials del nostre temps. Per a la seua realització, s’ha emprat tecnologia punta i s’ha comptat amb un equip d’enginyers especialitzats en la construcció de robots i prototips.

Finalment, la realitat augmentada fa acte de presència en la mostra amb l’aplicació gratuïta Leonardo Caixaforum (descargable en Apple Store i Google Play Store), dissenyada com a eina d’interpretació. Els visitants, escanejant els codis QR que trobaran en la mostra, podran veure quin aspecte hagueren tingut les maquetes amb els materials originals de l’època (ferro, fusta, corda, cuir, lli), i com hagueren sigut els seus moviments tal com Leonardo les havia imaginades.

L’horari de visites per al públic general fins al 21 de juny, inclòs, és de dilluns a divendres, de 12.30 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores, mentre que els dissabtes, diumenges i festius és d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores. A partir del 22 de juny, l’horari és de dilluns a diumenge d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 23.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari