La Exprimidora fila per al seu desé aniversari una agenda de tint futurista que plasma la capacitat transformadora del disseny

La Exprimidora fila per al seu desé aniversari una agenda de tint futurista que plasma la capacitat transformadora del disseny
04/11/2021 -

”Deu anys és una xifra redona que avala el bon estat de salut del que fem, el talent emergent que segueix bullent entre creadors i creadores, i volem celebrar-lo, perquè estem en un moment de total consolidació”. Així ha presentat aquest dijous Cris Cavaller, presidenta de la Exprimidora, la intensa agenda que del 12 de novembre al 12 de desembre festejarà el desé aniversari de la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló. Ho farà sota el lema ‘Castelló by Design’, que pretén mostrar la capacitat de transformació social i econòmica del territori a través del disseny com a disciplina, ha avançat en la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dijous en la seu de la Diputació.

A l’esdeveniment ha assistit la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui ha destacat el suport de la institució provincial “per a materialitzar activitats culturals que, com les que abandera aquest aniversari redó de la Exprimidora, són un revulsiu per a la ciutat a tots els nivells, del social a l’econòmic, com indica ja el lema d’aquesta edició”, ha assenyalat. “Som terra d’artistes i creadors sense límits; felicitats a la Exprimidora per la seua labor de potenciació i posada en valor del disseny a la província”, ha puntualitzat.

La primera cita serà el divendres, 12 de novembre, en el Espai Cultural Obert Les Aules, l’escenari triat per a traure a escena ‘Castelló 2050: Utopies urbanes amb filtre taronja’, l’exposició a la qual donen vida els dissenys estampats sobre els tradicionals papers de seda que embolicaven els cítrics. Aquest viatge al futur ha aconseguit implicar 15 estudis de Castelló i tindrà el seu impacte sobre el terreny, perquè després del mes d’exposició, es farà una producció real i a gran escala d’aquests papers de seda futuristes per a distribuir-los el 12 de desembre entre les persones que compren en la Fira de la Taronja. “Ens sembla una forma molt bonica de donar-li vida i projecció a l’exposició inaugural”, ha indicat Cavaller. “És a més una manera de transformar-la en una iniciativa real de suport al sector citrícola; una aliança molt eloqüent entre el disseny i el sector primari castellonenc”, ha destacat per la seua part Fernando Navarro, regidor de Transició Ecològica a l’Ajuntament de Castelló, que també ha volgut recolzar la presentació d’aquest aniversari en el qual ha posat el seu segell el departament que dirigeix. “Quan se’ns va proposar la idea de participar i extrapolar aquesta mirada artística a un esdeveniment com la Fira no el dubtem”, ha afirmat el regidor.

L’agenda transitarà el mateix 12 de novembre per l’esdeveniment divulgatiu Pechakucha, amb dotze estudis implicats que, entre altres, donaran a conèixer els projectes ‘Miradors a l’Horta, Gràfiques en Negre o ADN Ceràmic’.

També el Espai Cultural Obert Les Aules, però amb el 26 de novembre com a data, serà l’escenari triat per a un altre dels plats forts de l’aniversari de la Exprimidora, la presentació de la reeditada Guia del disseny de Castelló, que sumarà com a convidat a Xavi Calvo, director de València World Design Capital. La publicació recopila una guia de bones pràctiques quant al disseny i la creativitat orientada a les empreses de la província castellonenca, “però també a les institucions i la societat en general, perquè el disseny està en totes les esferes de la vida”, ha explicat Cris Cavaller.

Li seguirà aqueix mateix 26 de novembre una jornada de ‘New European Bauhaus’ per a sensibilitzar i generar coneixement a la província sobre aquest projecte europeu que conjumina art, cultura, inclusió social, ciència i tecnologia en el seu repte de dissenyar futures maneres de viure. La jornada comptarà amb la participació d’Angel Martínez, president de ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i servirà com a punt de trobada per al teixit professional a nivell nacional.

La cireteta per a aquest desé aniversari aterrarà el 12 de desembre en la Fira de la Taronja de la plaça Fadrell amb ‘Suc creatiu’, la ja citada activitat coordinada amb la regidoria de Transició Ecològica en la qual els papers de seda dissenyats per a l’exposició ‘Castelló 2050: Utopies urbanes amb filtre taronja’, cobraran vida en les llars dels qui facen les seues compres aqueix diumenge en aquest mercat citrícola sense intermediaris.

La Exprimidora és la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló. Amb més de 10 anys d’activitat, aquesta institució reuneix els principals estudis de disseny i creativitat de la província. Més de 30 estudis i al voltant de 200 professionals que lideren aquesta plataforma de promoció i difusió del valor del disseny en l’àmbit social, cultural i empresarial de la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari