Geldo es transforma en un gran museu a l'aire lliure

La Capital Cultural Valenciana de 2023 compta amb déu murals de gran tamany als seus carrers a través del VIII festival ImaginArte

Imagen del Ayuntamiento de Geldo

Geldo es transforma en un gran museu a l'aire lliure

Figures geomètriques, rostres que semblen fotografies, elements de la naturalesa, fantasia, colors vius i pastís… L’art és hui protagonista als carrers de Geldo. I és que la Capital Cultural Valenciana de 2023 llueix deu murals de gran grandària que han convertit aquest poble de Castelló en un gran museu d’art urbà a l’aire lliure.

Durant aquest estiu, Geldo ha reunit una desena d’artistes urbans de tots els estils per a participar en el VIII Festival d’Art Urbà ImaginArte. En concret, XOLAKA, Felipe Pincel Echeverria, La nena wapa wapa, Disneylexya, Franz Campoy, Manuela Tejo, David de Limón, Anna Repullo, Martzel Nascimento i Kassandra Kuns han sigut els participants d’enguany.

Imagen del Ayuntamiento de Geldo

Imagen del Ayuntamiento de Geldo

Així, fent un passeig per la localitat de la comarca de l’Alt Palància es pot gaudir d”El jardín de verano’, de Kassandra Kuns, que ja s’aprecia des de l’autovia i l’entrada del poble; d’una intervenció del prestigiós muralista David de Limón en el carrer de les Eres; o d’un gran mural plagat de detalls amb signatura de Disneylexya en l’entrada de la Piscina Municipal.

L’ensomni de personatges femenins de La nena wapa wapa; la sensibilitat d’una mare i el seu fill amb el segell d’Anna Repullo; una intervenció que plasma els efectes de l’aigua de Martzel Nascimento; la majestuositat d’una margarida de Franz Campoy; el mural horitzontal també protagonitzat per flors de Manuela Tejo i ‘Como el día y la noche’, obra en dues façanes d’un mateix edifici de Felipe Pincel Echeverria, completen el recorregut artístic.

Imagen del Ayuntamiento de Geldo

Imagen del Ayuntamiento de Geldo

Geldo fa un pas més en el seu impuls a l’art i la cultura amb aquesta proposta que cada any s’espera amb il·lusió. Especialment, en un any tan marcat com aquest 2023, en el qual ha comptat amb un ampli programa cultural seguit no sols pels seus veïns i veïnes, sinó per tota la comarca, en ser declarat Capital Cultural Valenciana per la Generalitat Valenciana, al costat de Guardamar del Segura (Alacant).

Tal com va destacar la Conselleria de Cultura durant el seu nomenament, Geldo ostenta aquest reconeixement gràcies a les aliances amb organitzacions i col·lectius culturals per a convertir-se en epicentre de programació cultural vertebrador sota el lema ‘La Cultura que Commou’. El castell palau dels Ducs de Medinaceli i els seus festivals d’art urbà, cinema, fotografia, literatura i música han aconseguit projectar aquest municipi de menys de 700 habitants per tota la província i la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari