La Generalitat potència l'oferta cultural dels municipis en risc de despoblació amb la 'Gira AVANT'

En esta edición los municipios de Rosell, Vallibona, Matet, Gorga y Vistabella reciben este programa de teatro

La Generalitat potència l'oferta cultural dels municipis en risc de despoblació amb la 'Gira AVANT'
25/06/2022 -

L’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) i el projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València han sumat esforços per a portar els espectacles d’aquesta companyia universitària, pionera a Europa, als municipis amb el risc de despoblació a través de la ‘Gira AVANT’.

Aquesta iniciativa cerca oferir una oportunitat en el municipi per a dinamitzar la vida social i cultural local contrastant-la amb un grup d’actors i actrius europeus i compartir experiències que porten a reflexionar sobre la manera de ser i participar en la construcció europea, des del món rural.

Una jornada completa de convivència que acabarà sempre amb l’espectacle ‘El desig de la joventut’, l’última producció d’Escena Erasmus i la celebració d’un col·loqui per a afavorir un clima de debat i generar unes conclusions que porten al municipi a fixar-se nous objectius de desenvolupament partint de la cultura.

En aquesta edició la ‘Gira AVANT’ ja ha visitat els municipis de Rossell i Vallibona. Aquest dissabte es podrà veure a Matet a la comarca castellonenca de l’Alt Palància, i el 9 de juliol a Gorga, a la comarca del Comtat. La gira es tancarà en Vistabella el 16 de juliol.

A més, la celebració de cada jornada ofereix, entre altres activitats, l’organització d’una taula redona de participació ciutadana per a reflexionar sobre el paper de la cultura en el món rural i un taller de teatre perquè els habitants que participen puguen comptar la realitat del poble a través del llenguatge de les arts escèniques.

La directora general d’AVANT, Jeannette Segarra, ha destacat que aquest tipus d’iniciatives, que responen a una demanda manifestada pels mateixos ajuntaments, permeten dinamitzar l’interior de la Comunitat i mostrar-lo com “un lloc d’oportunitats” i ha explicat que, en cadascuna de les poblacions participants, la Gira AVANT “és un dia complet, amb diverses activitats que permeten compartir experiències amb gent jove de diferents països i reflexionar sobre el paper que té l’educació i la cultura als nostres pobles”.

Per part seua, l’equip directiu d’Escena Erasmus destaca que la posada en marxa d’aquesta edició de la Gira AVANT “suposa obrir, de nou, una finestra de promoció de la cultura en el món rural, perquè pensem que els nostres pobles en risc de despoblació són un espai privilegiat per a l’experimentació i per al desenvolupament de pràctiques culturals innovadores, capaces d’induir dinàmiques de canvi més àmplies en l’àmbit social”.

Aquesta gira compte, a més, amb el suport de la Càtedra AVANT, que integra a la Generalitat Valenciana al costat de les cinc universitats públiques valencianes i el Vicerectorat de Territori i Societat de la Universitat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari